Barndomsikonen Svampbob Fyrkant.
Barndomsikonen Svampbob Fyrkant. - Foto: Shutterstock, Twitter

Fansen hyllar Nickelodeon – efter avslöjandet om Svampbob Fyrkant

I en tweet hyllar barnkanalen Nickelodeon Pride-månaden, som just nu pågår i USA. Under texten publicerade de även en bild på barndomsikonen Svampbob Fyrkant – något som väckte reaktioner.


Sommarmånaden juni är även den månad som USA firar Pride. Många viftar med de färgglada flaggorna och firar tillsammans. 

Det är oftast under denna period som många uppmärksammar välkända ikoner som ingår i LGBTQ+.

Nickelodeon hyllar Pride

Nickelodeon var inte sena på bollen med att på Twitter skriva ett inlägg för att hylla Pride-månaden.

Barnkanalen är kända för bland annat tv-programmet "Svampbob Fyrkant", som kommit att bli känt över internet efter otaliga memes och bilder från programmet.

I inlägget på Twitter skriver Nickelodeon:

"Firar #Pride med LGBTQ+-samhället och deras allierade denna månad och varje månad".

Bildkälla: Twitter

Under texten ser vi bilder på två karaktärer som uttalat ingår i LGBTQ+, varav den tredje är på just barndomsikonen Svampbob Fyrkant. Detta fick följarna att gå i taket, då det sedan länge varit känt att många ser Svampbob som en queer-ikon.

Bildkälla: Twitter

"Ser dem mer som asexuella"

Innan Nickelodeon hann stänga av kommentarsfältet var det många som kommenterade att de var glada att Svampbob är homosexuell, något som tv-seriens skapare dock redan 2005 kommenterade:

"Det var aldrig avsett för Svampbob (och hans vän Patrick Stjärna) att han skulle vara gay. Jag ser dem mer som asexuella".

En Twitter-användare kommenterade under inlägget att:

"En påminnelse om att Svampbob är asexuell och att vi behöver få in andra slags representationer i tecknade serier för ungdomar".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Svampbob Fyrkant?
Tack för din röst!