Söndag 5 Dec
Stockholm

Efter Black Lives Matter: Här är jätteförändringen i The Simpsons

The Simpsons gör en jätteförändring efter 30 år.
The Simpsons gör en jätteförändring efter 30 år. Foto: Youtube, Matt Groening

I tre årtionden har den kultförklarade tv-serien The Simpsons använt sig av vita skådespelare för att dubba icke-vita karaktärer. Detta kommer det nu bli ändring på, berättar en talesperson på Fox.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

The Simpsons är en av världens mest kända tecknade serier.

De senaste 30 åren har produktionen bakom använt sig av vita personers röster till icke-vita karaktärer – något de nu gör ändring på.

– För att kunna gå vidare, så kommer The Simpsons inte längre ha vita skådespelare som gör rösterna till icke-vita karaktärer, sade Les Eisner, talesperson på Fox, i ett uttalande under fredagen.

Några av de karaktärer vars röster dubbats utav vita skådespelare är Dr. Julius Hibbert och Apu Nahasapeemapetilon

Apu Nahasapeemapetilon. Bildkälla: Matt Groening/Fox/Alamy

Tidigare fått kritik

Just framställningen av karaktären Apu har tidigare fått stark kritik, då många menar att den stereotypiska framställningen av indier anses vara rasistisk, skriver CNN.

– Tanken kring att någon, gammal eller ung, då eller nu, blev mobbad på grund av Apus karaktär gör mig väldigt ledsen. Det var verkligen inte min avsikt, berättade Hank Azaria, som fram till januari dubbade rösten till Apu.

Hank Azaria. Bildkälla: Willy Sanjuan/TT

– Jag ville sprida skratt glädje med den här karaktären, och tanken på att det kan ha skapat smärta och lidande på något sätt, att det användes för att marginalisera människor, det är upprörande, sade han i en intervju med Stephen Colbert.

Har du sett The Simpsons?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela