Spjut hittade under vattnet vid en badplats i Örnsköldsvik.
Spjut hittade under vattnet vid en badplats i Örnsköldsvik. - Foto: Shutterstock

Förskräckliga fyndet under ytan: 60 centimeter långa spjut

Vid en badplats i Örnsköldsvik gjordes ett minst sagt obehagligt fynd – precis intill badbryggan fann några personer 60 centimeter långa spjut.


Att bada och njuta av det fina vädret ingår under sommarmånaderna.

Men ett enkelt dopp vid Kornsjö badstrand i Örnsköldsvik hade kunnat sluta i katastrof.

Långa spjut under ytan

Kommunen tillsammans med föreningen Kornsjö Framtid var på plats vid badstranden för lite underhållsarbete, när de gjorde en förskräcklig upptäckt.

Under vattnet, tätt intill badbryggan, fann de 60 centimeter långa spjut ståendes rakt upp.

– Det var två spjut tillverkade med skruv, spik och lite tejp. Det är fullt med barn som badar här. Det är ett under att ingen blivit träffad, säger friluftskonsulenten Mikael Westman.

Han berättar vidare om chocken efter fyndet:

– Vi bara stod och tittade på varandra. Jag har jobbat med bad i 25 år och bara hört talas om det här. Nu kom det i handen. Det är sant, det finns riktiga stolpskott som gör sånt här.

"Kan gå rakt in i hjärtat"

En annan som var på plats var Robert Kristoffersson, ordförande vid Kornsjö Framtid. 

– Jag tänker på vilken skada det kan bli. Man kan göra sig illa jättemycket. Dyker man kan dem gå rakt in i hjärtat, säger han till Allehanda.

Bättre rutiner

Direkt efter samarbetade personerna på plats med en snabb sökinsats, för att se till att inga fler spetsiga föremål lurade under ytan. De hittade inga fler, och Westman förklarar att det från och med nu kommer att bli skärpta rutiner:

– Nu blir det lite vassare rutiner. Föreningen har ett säkerhetsansvar att titta brett. Men det går inte att dyka efter hela botten. Jag kommer polisanmäla och skicka ut i våra nätverk att man måste vara lite noggrannare och kolla av botten, säger Mikael Westman.

Till sist uppmanar han föräldrar att skanna av badområdet innan barnen hoppar i, skriver Allehanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.