Flera suveräna tips på hur du håller ditt hår friskt i sommar.
Flera suveräna tips på hur du håller ditt hår friskt i sommar. - Foto: Shutterstock

Så undviker du torrt och frissigt hår i sommar

Sommaren är underbar på många sätt. Men under de varma månaderna blir ditt hår oftast torrt och frissigt. Nedan listar vi några tips att ha i åtanke för att undvika just det:


Återfukta

Precis som med torr hy, är det viktigt att hålla ditt svall återfuktat under sommaren. Hårstylisten Jason Collier tipsar om att alltid se till att håret är återfuktat innan du går hemifrån, då det är avgörande för att slippa krusigt hår. Samma gäller om du ska torka håret efter en dusch, då varm luft som de flesta vet kan vara skadligt för kvalitén.

Duscha kallt

Det kan vara obehagligt att duscha i kallvatten, men ack så bra för håret. Varmvatten påverkar nämligen ditt hår på samma sätt som värmeverktyg. Dessutom är kallvatten bra för huden!

Bildkälla: Shutterstock

Använd hårmask

Hårmasker har flera fördelar. Det föryngrar ditt hår, håller det återfuktat och gör att det doftar underbart. Men se till att använda rätt typ av mask beroende på din hårtyp, annars kan ditt problem förvärras.

Var försiktig med blött hår

En vana många har är att sätta upp det blöta håret i en handduk direkt efter att ta kramat ur vattnet efter duschen, för att sedan borsta det medan det fortfarande är blött. Sluta med det! Fuktigt hår är nämligen mer ömtåligt än när det är torrt.

– Var inte för hård när du schamponerar och undvik att borsta håret direkt efter duschen, säger Jason till rsvplive.

Vårda färgat hår

Är du en av de som färgar eller bleker håret? Det kan skada och torka ut håret om det inte tas hand om ordentligt mellan färgningarna. Köp hem ett vårdande balsam och låt det sitta i ett tag, fortsätt sedan med naturliga oljor. En gång i månaden är det också toppen om du tillämpar en proteinbehandling.

Bildkälla: Shutterstock

Glöm inte skalpen

Det kan vara lätt att glömma hårbotten och skalpen i en hårvårdsrutin, men det är minst lika viktigt. Under sommaren är det även lätt att bränna sig där, vilket inte är det skönaste. Kom ihåg att en välmående skalp är avgörande för tjockleken på håret! Jasons sista tips är alltså att köpa ett schampoo som är bra för just det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.