Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17:e säsongen av Grey's Anatomy kommer handla om coronakrisen

- 29/07/2020, 18:32

Japp! Du läste rätt. Nästkommande säsong av Grey's Anatomy kommer handla om pandemin. Enligt en av seriens producenter är det nästan oundvikligt att göra en säsong som handlar om den största medicinska händelsen i vår tid.

Den omåttligt populära sjukhusserien Greys Anatomy skulle nyligen sätta igång inspelningen av sin 17:e säsong när corona blev ett faktum.

Kommer handla om corona

Och trots lidandet så gav det inspiration till manusförfattarna. Säsongen kommer nämligen handla om pandemin.

– Det går inte att vara en långvarig läkarserie och inte ta sig an den största medicinska händelsen i vår tid, säger exekutiva producenten Krista Vernoff i ett panelsamtal.

Bildkälla: Instagram
Bildkälla: Instagram

"De beskrev det som en krigssituation"

Manusförfattarna har fört diskussioner med riktiga läkare som befunnit sig i skottlinjen under krisen. För många av sjukhuspersonalen var manusförfattarna några av de första som de diskuterade sina erfarenheter med.

– Inför varje säsong pratar vi med läkare, som vanligtvis berättar om sina roligaste eller sjukaste upplevelser. Men i år var det snarare som terapisamtal. De beskrev det som en krigssituation som de inte varit tränade för. De skakade och grät, berättar Krista Vernoff.

När inspelningarna drar igång är fortfarande oklart, och därför har skaparna ännu inte släppt ett premiärdatum för säsongen, skriver Vulture.

Kan du inte få nog av Grey's Anatomy? Ta våra tester här:

Testa dig: Vem är du i Grey's Anatomy?

Testa dig: Hur mycket kan du om Grey's Anatomy?

Har du sett Greys Anatomy?