Systrarna riskerar nu fängelse och tvångsvård.
Systrarna riskerar nu fängelse och tvångsvård. - Foto: Alexander Avilov/AP/TT

Systrarna mördade pappan – efter år av misshandel och sexuella övergrepp

Krestina, Angelina och Maria Chatjaturjan riskerar nu fängelse efter att ha erkänt sig skyldiga till mordet på deras pappa Mikhail. Enligt dem agerade de i självförsvar efter flera år av misshandel och sexuella övergrepp.


För ganska prick två år sedan hittades Mikhail Chatjaturjan död nära hemmet i Moskva, Ryssland

Hans tre döttrar, Krestina, Angelina och Maria, då 19, 18 och 17 år gamla, erkände att de dödat sin pappa med kniv och hammare.

Maria Chatjaturjan. Bildkälla: Alexander Avilov/AP/TT

Anledningen ska enligt systrarna ha varit i självförsvar. Enligt utredningen ska Mikhail ha utsatt sina döttrar för sexuella övergrepp och misshandel under flera år.

Deltog i tv-program

När Krestina, Angelina och Marias mormor och faster ställde upp i ett av Rysslands mest uppmärksammade tv-program, började mormodern argumentera för att Mikhail "behandlat sina döttrar som slavar". Fastern däremot menar att han aldrig skulle kunna röra dem.

Krestina Chatjaturjan. Bildkälla: Alexander Avilov/AP/TT

"Lösaktiga och omoraliska"

Fallet har sedan dess blivit väldigt omtalat och öppnat debatter kring våld i hemmet, som är ett stort problem i Ryssland. Flera demonstrationer har även ägt rum runt om i landet för att frige tjejerna.

Public service-media har däremot gett släktingar till Mikhail utrymme för att kalla systrarna för "lösaktiga och omoraliska".

Angelina Chatjaturjan. Bildkälla: Alexander Avilov/AP/TT

Riskerar att dömas för överlagt mord

Nu drar rättegången igång mot dem.

2019 ställde sig vice riksåklagare på tjejernas sida och menade att det handlade om självförsvar. Men i den nya prövningen riskerar de däremot att dömas till 20 års fängelse för "överlagt mord".

Den yngsta kommer i sådana fall att dömas till tvångsvård, skriver Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!