Torsdag 21 Okt
Stockholm

Rekommendationen: Studenter bör använda munskydd i höst

Studenter vid Karolinska Institutet uppmanas bära munskydd till hösten.
Studenter vid Karolinska Institutet uppmanas bära munskydd till hösten. Foto: Pixabay

Ole Petter Ottersen arbetar som rektor på Karolinska Institutet och skriver i ett inlägg på skolans webbsida att studenter rekommenderas bära munskydd under höstens termin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Karolinska Institutets webbsida skriver rektorn Ole Petter Ottersen att studenter vid institutet till hösten rekommenderas bära munskydd när de befinner sig i lokalerna.

Anledningen är för att skydda personalen och studenternas hälsa.

– Nu kommer allt mer evidens för att munskydd är effektiva i vissa situationer, också från våra egna forskare på KI. Studenternas och personalens hälsa kommer i första hand, menar Ottersen.

"Ingen ordentlig forskning"

Rekommendationen gäller situationer där det är svårt att bibehålla den sociala distansen, men att munskydd endast ska fungera som ett komplement till social distans och inte en ersättning av det.

Ottersen har även haft diskussioner med universitet både i grannländer och andra kontinenter, och menar att situationen är unik.

– Vi har ingen ordentlig forskning kring hur detta ska göra på bästa sätt. Därför måste vi använda försiktighetsprinciper i olika situationer, avslutar han till Sveriges Radio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela