Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föremål fastnade i barns näsa – hittades två år senare

- 17/08/2020, 16:31

Att saker, så som blåbär eller legobitar, fastnar i små barns näsor är ingenting ovanligt. Men att en legobit kommer ut ur barnets näsa hela två år senare är ingenting man hör om varje dag.

2018 åkte familjen Anwar i Nya Zeeland till läkaren. Detta efter att den då femåriga Sameer Anwar stoppat upp en legobit i näsan, som sedan försvann spårlöst.

Läkaren hittade ingenting

Inte ens på sjukhuset kunde läkaren få ur legobiten. Familjen fick då höra att legobiten skulle färdas genom Sameers matsmältningskanal naturligt.

Med detta råd åkte familjen hem och funderade inte mer på saken, eftersom att sonen verkade må bra.

Flög ur näsan

Under söndagen, två år efter händelsen, skulle den nu sjuåriga Sameer lukta på några cupcakes som familjen hade hemma.

Då klagade han på smärta i näsan. Först trodde hans mamma att det berodde på att han sniffat upp kaksmulor, men efter att hon hjälpte sin son att göra rent näsan ploppade den två år gamla legobiten oväntat ur näsan.

– Vi hade aldrig förväntat oss något liknande. Legobiten såg rätt äcklig ut men så är det ju. Helt otroligt, sade pappan till The Guardian.