Tisdag 19 Okt
Stockholm

Amerikan berättar hur han ser på USA – efter åtta år i Sverige

Andrew har en helt annan syn på USA efter att ha bott i Sverige i åtta år.
Andrew har en helt annan syn på USA efter att ha bott i Sverige i åtta år. Foto: Pixabay

En amerikansk Youtuber vid namn Andrew Austin berättar i en video på TikTok hur han ser på USA efter att ha bott i Sverige i hela åtta år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Andrew Austin föddes och växte upp i USA, men valde för åtta år sedan att flytta till Sverige.

I en video på TikTok, med nästan 3 000 likes, delar han med sig av sina tankar om USA och amerikaner efter att ha bott i Sverige i så pass lång tid.

Här är vad han kom fram till:

Amerikaner är mer stressade

Det första han nämner är att han märker en markant högre stressnivå bland amerikaner. Detta som konsekvens av att invånare i USA tenderar att oroa sig mer över exempelvis sjukvårdskostnader.

– De lever med högre stress på ett eller annat sätt; "hur ska jag betala mina räkningar?", "jag har ingen sjukförsäkring", "hur ska jag ha råd med mina studieavgifter?" och det leder till olika problem i samhället eftersom att du alltid lever med denna stress, säger Andrew i klippet.

Rädsla för andra

Den andra skillnaden som Andrew lagt märke till är att amerikaner är mer rädda för varandra.

– Jag vet inte om det är på grund av media eller något, men amerikaner är så rädda för varandra och håller fast vid sina vapen och ser andra amerikaner som fienden bara på grund av att de inte håller med varandra.

Mindre miljömedvetna

Den tredje kan kännas som en självklarhet för oss svenskar, som faktiskt är ett av de länder i världen som är bäst på återvinning. USA däremot, menar Andrew, är inte särskilt miljömedvetna och har inga problem med att använda sig av plastbestick och liknande.

Sämre politiska system

– Ett tvåpartisystem är trasigt, menar Andrew. 

Han menar att ett sådant system, som USA har, inte fungerar och snarare delar upp samhället i klyftor. 

– Jag tror att de flesta politiker gillar att vi är så pass uppdelade, för om vi faktiskt började prata med varandra och hålla med varandra så skulle vi börja fråga "varför har inte jag sjukförsäkring?" "varför har jag inte det och det?", avslutar han i videon.

Håller du med Andrew?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela