Din hund älskar verkligen dig!
Din hund älskar verkligen dig! - Foto: Pixabay

Ny forskning visar: Hundar älskar verkligen sina ägare

Hundägare har en sak gemensamt: De känner sin fluffiga vän. Men ibland vore det intressant att veta hur pass ömsesidig kärleken är. Nu finns det faktiskt forskning som visar svart på vitt att din vovve älskar dig lika mycket tillbaka!


Att de flesta hundägare älskar sina hundar är ingenting som brukar gå obemärkt förbi. Likaså gäller de små fyrbenta kompisarna, som sällan har svårt att visa sina känslor.

Bildkälla: Pixabay

Fyra olika hundar

Men hundar kan ju inte prata eller uttrycka sin kärlek till ägaren verbalt. Därför har Canine Cottages gjort en undersökning för att ta reda på hur mycket vovvarna faktiskt känner för sina hundägare.

De valde ut fyra olika hundar och med hjälp av halsband som spårar hjärtfrekvensen, kunde de se hur deras hjärtslag ändrades när ägarna interagerade med dem.

Ökade med 46 procent

De genomsnittliga hjärtslagen var 67 slag per minut. Men när matte och husse berättade för sina hundar hur mycket de älskade dem, ökade siffran med hela 46 procent. Med 98 slag per minut kunde forskarna fastställa att hundarna blev extremt exalterade av att få höra hur älskade de var.

Hundar är trygga i sina ägarens famnar, visar forskningen. Bildkälla: Pixabay

Avslappnade och trygga

Forskningen visade även på att hundarna känner sig avslappnade och trygga i sina ägares famnar. Deras hjärtslag sjönk med 23 procent till 52 slag per minut när ägarna gosade med dem.

– I Storbritannien älskar vi hundar, men trots att vi vet hur mycket vi älskar våra djur, så har vi aldrig vetat om, eller hur, våra hundar visar tillgivenhet till oss. Därför gjorde vi denna undersökning och kan officiellt säga att hundar verkligen älskar oss, sade Shannon Keary, kampanjchef för Canine Cottages, till Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.