Måndag 10 Maj
Stockholm

Mobbarna hällde gift i flickans vattenflaska

Genrebild.
Genrebild. Foto: Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT.

En 14-årig flicka lämnar klassrummet för att gå på toaletten och medan hon är borta "förgiftar" klasskamraterna hennes vattenflaska. När flickan kommer tillbaka och dricker ur flaskan börjar hon spy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i september i år som det skedde en grov mobbningsincident på Niendorfs skola i Hamburg, Tyskland. Attacken skedde mot en flicka i nionde klass som mobbats under flera års tid, enligt tyska tidningen Focus

Den 14-åriga flickan ska ha lämnat klassrummet för att gå på toaletten och då ska klasskamraterna ha hällt i någon slags substans i hennes vattenflaska, utan hennes vetskap. 

När flickan kom tillbaka och drack ur vattenflaskan kände hon genast smaken av desinfektionsmedel, har hon berättat för tidningen Bild.

Genrebild. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT.

Polisen utreder gift

Dagen efter händelsen tog flickans mamma henne till sjukhuset då dottern mådde så pass dåligt. 

Polisen kopplades även in för att undersöka innehållet i vattenflaskan. De har ännu inte kunnat fastslå exakt medel som fanns i flickans flaska, men konstaterar att det är något kan orsaka allvarliga skador. 

Flickan vill nu sluta på skolan, skriver Bild. Skolan vill inte kommentera händelsen.

Hit kan du vända dig vid mobbning

Rektorer har ett ansvar för att motverka mobbning som sker på skolor. Varje skola har en skriftlig plan för hur skolans arbete mot mobbning ska genomföras. Som förälder eller barn är det därför bra att informera en lärare eller rektor om mobbning infinner sig, enligt Bris. 

Bris skriver även att man som förälder vända sig till kommunens utbildningschef som är alla skolors och förskolors högsta chef, om man inte känner sig nöjd med hur skolan hanterar mobbning. Om inte det tycker att rekord eller utbildningschefen tar mobbningen på allvar eller gör något åt den kan man kontakta Barn- och elevombudet (BEO) och göra en anmälan. 

"Om mobbningen beror på etniskt ursprung, funktionshinder eller sexuell läggning kan man vända sig till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Diskrimineringslagen gäller lika mycket i våra barns skolor som på vuxnas arbetsplatser.", skriver Bris

Kommentera
Kopiera länk
Dela