Avslöjandet: Margaux Dietz bror Theo inblandad i Ebba Buschs fastighetsaffär

Ebba Busch köpte i augusti en sjötomt utanför Uppsala för 3,9 miljoner. Dagen efter ångrade sig säljaren, som lider av minnesproblem, men Busch står fast vid att affären ska gå igenom. Nu avslöjar Expressen att Margaux Dietz bror Theo Dietz är inblandad.


Det var bara några dagar sedan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch hamnade i blåsväder efter att det avslöjades att hon festat loss tillsammans med influencern Margaux Dietz mitt under en pågående pandemi.

Vill du läsa mer om det så har Nyheter24 skrivit om det här.

Minns inte affären

Partiledaren har även deltagit i en omdiskuterad fastighetsaffär. Detta efter att hon, i slutet av augusti, tecknade ett köpeavtal för en sjötomt utanför Uppsala som enligt kontraktet värderades till 3,9 miljoner.

Kruxet blev då den 83-åriga säljaren Esbjörn ångrade sig dagen efter då han lider av minnesproblem, och därav inte hade haft planer på att sälja vad som var släktgården.

Han har sedan dess vädjat till henne om att häva avtalet, något Busch inte vill gå med på utan istället hotar med att driva processen till domstolen.

Inget mäklaransvar

Esbjörn säger själv att han inte minns hur värderingen gick till innan summan klargjordes. Inte heller står någon tydlig mäklare med på köpekontraktet, som är upprättat av Sjönära fastighetsmäklare.

En paragraf i kontraktet lyder dock: "Parterna är medvetna om att mäklaren ej har något mäklaransvar i denna affär då mäklaren endast varit behjälplig med framtagandet av köpehandlingar enligt parternas önskemål".

Margaux Dietz bror inblandad

En av de som arbetar på Sjönära fastighetsmäklare är ingen mindre än Margaux Dietz bror Theo Dietz, som även är nära vän med Busch.

Enligt uppgifter till Expressen finns det tydliga bevis på att han har varit inblandad i affären. När Buschs advokat Katrin Björklund skickade ett juridiskt skrämselbrev till Esbjörn för att snabba på affären står det i en av raderna att Björklund skickat "kopia av detta brev till mäklare Theo Dietz, Sjönära Fastigheter AB".

– Ja, jag har eventuellt hjälpt till, ja, säger Theo när Expressen når honom.

Han vill dock inte kommentera vidare, utan menar att det är en pågående process och därför hänvisar till kontakt med Esbjörn eller Ebba Busch.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.