- Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/Henrik Montgomery/TT

Nya festbilderna avslöjar Ebba Busch – efter corona-kritiken

För några dagar sedan kritiserades Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch av Annika Strandhäll för att ha festat med influencern Margaux Dietz, mitt i en global pandemi. Busch slog då tillbaka mot kritiken, men nu sprids nya festbilder på partiledaren.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Tidigare i veckan kritiserades partiledaren Ebba Busch av Annika Strandäll efter att ha firat sin vän, influencern Margaux Dietz, med en 30-årsfest för två helger sen. Dietz ska även ha fått skjuts hem av Buschs livvakter. 

Strandhäll uttryckte på sin Facebook att det är oseriöst och häpnadsväckande att en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten festar med massa människor på stan på det här sättet. Hon menar på att detta är exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra.

"Tänk om Stefan Löfven skulle göra såhär", skrev Strandhäll på Facebook. 

Annika Strandhäll riktar stark kritik mot Ebba Buschs festande. Bildkälla: Anders Wiklund/TT.

Busch svarar: "Direkta lögner"

Ebba Busch bemötte snabbt kritiken på sin Instagram där hon förklarade att hon deltagit på en middag med sju andra personer och följt alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

"Att en socialdemokratisk toppolitiker medvetet ljuger och försöker plocka billiga poänger av säkerhetsarrangemang runt en annan kvinnlig toppolitiker är bara tragiskt.", skrev Busch på Instagram som svar på Strandhälls kritik.

Ebba Busch kallar Strandhälls påståenden för direkta lögner. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT.

Nya bilder från 40-års firande 

Men nu sprids nya bilder på partiledaren då hon deltar i en 40-årsfest. På bilderna är det tydligt att Busch har närkontakt med andra personer. 

Enligt Aftonbladet ska festen ha ägt rum den 27 september, tre dagar efter att statsminister Stefan Löfven vädjat till svenska folket att hålla avstånd och undvika hemmafester.

Nu skriver Busch i ett sms till Aftonbladet att hon i efterhand känner att hon borde avstått från firandet. 

”Här har jag försökt göra en bedömning på förhand genom att till exempel sitta med nära vänner och i övrigt hålla avstånd. Merparten av bjudningen ägde rum utomhus. I efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre att avstå, och det har legat till grund för de bedömningar jag gjort därefter.” skriver Busch i ett sms till Aftonbladet

Se bilderna i Aftonbladets artikel HÄR

Bilder från festen med Margaux Dietz

Nu publicerar Expressen även bilder från Dietz 30-årsfest som ägde rum den 25 september. Detta var dagen efter Löfven starkt underströk att undvika sociala sammankomster. 

Dietz delade med sig av detaljer kring firandet i sin podcast, som nu har klippts bort. Hon berättade bland annat att någon vid ett tillfälle under firandet beställde in 300 hot shots.

Se bilderna i Expressens artikel HÄR.

För två helger sedan firade Busch sin vän Margaux med en 30-årsfest. Bildkälla: Stella Pictures.

Läs mer om hårda kritiken mot Ebba Busch:

Strandhälls hårda krav på Ebba Busch efter Säpo-skandalen

Ebba Busch svarar Strandhäll: "Ljuger"

Margaux ord om festkvällen med Ebba Busch Thor bortklippta

/