Kroppsspråk säger en hel del om attraktion!
Kroppsspråk säger en hel del om attraktion! - Foto: Envato

Kroppsspråket avslöjar: Så vet du om personen är attraherad av dig

Att ha intresse för någon kan vara hur härligt som helst, men kanske mindre när du inte vet om saker och ting är ömsesidigt. Nyheter24 hjälper dig hitta subtila tecken som säger en hel del.


Sättet vi beter oss kring andra kan avslöja massvis med information om hur vi känner och tycker inför dem. Vi biter exempelvis ihop läpparna när vi är stressade och kan bli extra nervösa inför personer vi finner attraktiva. 

Undrar du vad just en specifik person känner för dig? Då kan det vara en fördel att ha koll på personens kroppsspråk!

Tänk på hur ni kramas

En kram säger mer en tusen ord... Eller?

Nu är det ju inte den bästa tiden att kramas kanske, men detta är ändå något att ha i baktanke för framtida scenarion.

Att kramas kan självklart vara en helt platonisk sak mellan två vänner, men fundera lite kring hur personen du vill läsa av beter sig när ni väl kramats färdigt. Om denne inte avbryter kontakten mellan er direkt utan kanske låter händerna dröja kvar vid dina armar, så är det ett ganska säkert tecken på att personen finner dig attraktiv eller har ett intresse för dig.

Ögonkontakt

Ett träffsäkert kort går att finna i hur pass mycket personen söker din blick. Något du kan hålla utkik efter är huruvida personen tittar på dig, först av alla, efter att den dragit ett skämt. Det talar en hel del om hur mycket eller lite personen bryr sig om vad du tycker om hen.

Se på fötterna

Var pekar dem? Att hålla utkik efter var personen riktar sina fötter är ett subtilt sätt att få reda på om personen i fråga är intresserad av er konversation eller inte. Är de riktade mot dig under erat samtal? Grattis, du har uppenbarligen fångat hens intresse!

Personen lägger huvudet på sne

Detta är en instinkt vi människor har, likt djuren - nämligen att blotta sina sårbara delar för personer vi finner attraktiva. Halsen är en av dessa; men kolla också om hen visar andra sårbara delar av kroppen, bland andra handflatan och vristen.

Spegelbeteende

Detta är ett riktigt träffsäkert sätt för att lista ut huruvida din snygging känner samma som du. Det är nämligen så att människor vid attraktion till någon annan härmar och speglar rörelser som den andra gör. Oftast händer det omedvetet, så prova att dra händerna genom håret och var uppmärksam på om hen gör detsamma!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.