Söndag 5 Dec
Stockholm

Kroppsspråket avslöjar: Så vet du om personen är attraherad av dig

Kroppsspråk säger en hel del om attraktion!
Kroppsspråk säger en hel del om attraktion!. Foto: Envato

Att ha intresse för någon kan vara hur härligt som helst, men kanske mindre när du inte vet om saker och ting är ömsesidigt. Nyheter24 hjälper dig hitta subtila tecken som säger en hel del.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sättet vi beter oss kring andra kan avslöja massvis med information om hur vi känner och tycker inför dem. Vi biter exempelvis ihop läpparna när vi är stressade och kan bli extra nervösa inför personer vi finner attraktiva. 

Undrar du vad just en specifik person känner för dig? Då kan det vara en fördel att ha koll på personens kroppsspråk!

Tänk på hur ni kramas

En kram säger mer en tusen ord... Eller?

Nu är det ju inte den bästa tiden att kramas kanske, men detta är ändå något att ha i baktanke för framtida scenarion.

Att kramas kan självklart vara en helt platonisk sak mellan två vänner, men fundera lite kring hur personen du vill läsa av beter sig när ni väl kramats färdigt. Om denne inte avbryter kontakten mellan er direkt utan kanske låter händerna dröja kvar vid dina armar, så är det ett ganska säkert tecken på att personen finner dig attraktiv eller har ett intresse för dig.

Ögonkontakt

Ett träffsäkert kort går att finna i hur pass mycket personen söker din blick. Något du kan hålla utkik efter är huruvida personen tittar på dig, först av alla, efter att den dragit ett skämt. Det talar en hel del om hur mycket eller lite personen bryr sig om vad du tycker om hen.

Se på fötterna

Var pekar dem? Att hålla utkik efter var personen riktar sina fötter är ett subtilt sätt att få reda på om personen i fråga är intresserad av er konversation eller inte. Är de riktade mot dig under erat samtal? Grattis, du har uppenbarligen fångat hens intresse!

Personen lägger huvudet på sne

Detta är en instinkt vi människor har, likt djuren - nämligen att blotta sina sårbara delar för personer vi finner attraktiva. Halsen är en av dessa; men kolla också om hen visar andra sårbara delar av kroppen, bland andra handflatan och vristen.

Spegelbeteende

Detta är ett riktigt träffsäkert sätt för att lista ut huruvida din snygging känner samma som du. Det är nämligen så att människor vid attraktion till någon annan härmar och speglar rörelser som den andra gör. Oftast händer det omedvetet, så prova att dra händerna genom håret och var uppmärksam på om hen gör detsamma!

Kommentera
Kopiera länk
Dela