Måndag 23 Maj
Stockholm

Fyraårig pojke förlorade båda sina föräldrar i covid-19

Fyraåriga Raiden Gonzalez förlorade sina föräldrar i covid-19.
Fyraåriga Raiden Gonzalez förlorade sina föräldrar i covid-19. Foto: Bildkälla: Twitter.

Raiden Gonzalez fyller fem år den här månaden, men hans föräldrar kommer fruktansvärt nog inte kunna fira honom. Pojken förlorade tidigare i år båda sina föräldrar i sviterna av Covid-19.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Fyraåriga Raiden Gonzalez från San Antonio, Texas, har drabbats fruktansvärt hårt av coronapandemin då han förlorat båda sina föräldrar i viruset. 

Det var den tredje juni som Raidens pappa Adan Gonzalez, 33, insjuknade i covid-19. Han arbetade som lastbilschaufför och hade en kollega som insjuknat några månader tidigare. Bara några dagar efter Adan insjuknat hamnade han på sjukhus. 

Sjukvårdspersonalen sa till familjen att han var "en av de sjukaste patienterna". Den 26e juni avled Adan i sviterna av coronaviruset, enligt NBC News. 

Raiden förlorade båda sina föräldrar i covid-19. Bildkälla: GoFundMe.

Mamman avled timmar efter insjuknandet

Raidens mamma Mariah Gonzalez, 29, planerade att anordna en minnesstund för sin bortgångna man, men hann inte innan hon själv började känna sig sjuk. Bara timmar efter de första symptomen avled hon, den femte oktober. 

Några dagar senare fick Raidens mormor Rozie Salinas ett samtal från sjukhuset och de berättade att Mariah testats positivt för covid-19. 

Rozie berättar för NBC News att Raiden var "mammas pojke" och saknar sin mamma väldigt mycket. 

– Jag menar, vad ska jag säga till honom? Jag säger att dom nu är änglar som vakar över oss och skyddar oss, säger Rozie till NBC News. 

Raiden fyller fem år i november. Bildkälla: Twitter.

Planerar för födelsedagen 

Trots familjens sorg vill Raidens mormor se till att han får ett ordenligt firande på sin födelsedag den 28 november.  

Hon säger att Raiden är anledningen till att hon orkar fortsätta kämpa. 

– Han är det som får mig fortsätta framåt, med sina fina påminnelser om hur mycket han älskar mig. Han tackar mig hela tiden för att jag tar hand om honom, berättar hon för NBC News

Raiden och mormor Rozie. Bildkälla: Twitter.
Kommentera
Kopiera länk
Dela