Möbeljätten har ett nytt matmål.
Möbeljätten har ett nytt matmål. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Ikeas matmål – 50 procent vegetariskt om fem år

Ikeas nya ambition är att göra hälsosam och mer hållbar mat mer lättillgängligt och eftertraktat för fler människor. De satsar därför på att 50 procent av företagets mat ska vara vegetarisk år 2025.


Ikeas nya matmål är tydligt – år 2025 ska hälften av maten på menyn vara vegetarisk, och 80 procent ska vara utan rött kött. Detta för att inspirera kunder till att göra mer hälsosamma och hållbara val, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det mer hållbara valet ska inte vara en lyx för ett fåtal, det borde vara en del av människors dagliga liv, säger Lena Pripp-Kovac, internationell hållbarhetschef på Ikea.

Bildkälla: Stella Pictures.

Vad händer med köttbullarna? 

Ikea har ett stort ansvar, som globalt företag, att gör en positiv skillnad och inspirera sina kunder till att bli mer miljömedvetna, skriver de i pressmeddelandet. 

Du som älskar Ikeas traditionella köttbullar behöver inte vara orolig, de stannar kvar på menyn. Däremot har Ikea de senaste åren introducerat nya varianter av sin kända maträtt. Kunder kan nämligen beställa både vegetariska köttbullar, kycklingbullar, vegetarisk varmkorv och laxbullar. 

Ikeas ambition är att vara helt klimatpositiva år 2030. 

Bildkälla: Stella Pictures.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!