En gynekolog hade dold kamera i sina glasögon.
En gynekolog hade dold kamera i sina glasögon. - Foto: Isabell Höjman/TT, Envato

Gynekolog hade dold kamera i sina glasögon – filmade kvinnor under sex

En tidigare flickvän till gynekologen Jomo Mathurine hittade nästan 100 filmer och flera bilder tagna från hans dolda kamera, som han installerade i sina glasögon. Han ska ha filmat flertalet sexakter med olika kvinnor utan deras vetskap.


Gynekologen Jomo Mathurine, 50, installerade en kamera i sina glasögon och andra apparater utan någons vetskap.

Glasögonen hade han sedan på sig under flertalet sexakter med kvinnor, utan deras vetskap om att allting filmades.

100 filmer

Nästan 100 filmer och 15 bilder hittades av hans 19-åriga flickvän, som han haft en sexuell relation med i cirka två år.

26 av dessa filmer var grafiska bilder på hennes privata delar. När Mathurine fick reda på att hon hade upptäckt filmerna, hotade han med att förstöra hennes framtid inom vården.

Mathurine, som fram till nu setts som en högt ansedd gynekolog, fick sparken från bägge sjukhusen han tidigare praktiserade på. Han anses av läkardomstolen utgöra en "fara och risk för att upprepa sitt beteende".

En kontakt inblandad i fallet meddelade The Sun att Mathurines före detta flickvän nu återvänt till hennes familj i Nordirland.

– Den psykologiska inverkan på henne var allvarlig. Trots att hon inte var en av patienterna så var hon sårbar på grund av hans maktmissbruk, åldersskillnaden på 26 år samt Mathurines hot mot hennes karriär.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.