Mysteriet om Baby Jane – kroppen identifierad efter 38 år

- 08/12/2020, 19:14 -
Nu har man kunnat ge "Baby Jane" sitt riktiga namn på gravstenen.

Nu har man kunnat ge "Baby Jane" sitt riktiga namn på gravstenen.

Bildkälla: Jackson County Sheriff's Office.

För 38 år sedan hittades en liten flicka död under en motorvägsbro. Tills nyligen har ingen kunnat identifierat henne och därför har hon kallats "Baby Jane". Men nu får hon tillslut en gravsten med sitt riktiga namn.

Året var 1982 när en 18 månader gammal flicka i rosa klänning hittades död under en motorvägsbro i Moss Point, Mississippi. Obduktionen visade att någon försökt kväva henne, men att hon dog genom drunkning när hon hamnat i vattnet under bron. 

Barnet kunde inte identifieras och kallades därför för "Delta Dawn" och "Baby Jane" på grund av att hon var en flicka, ett väldigt litet barn och att hon hittades vid ett "delta" vid floden. 

På hennes gravsten stod det "Bara Gud vet vem hon är"

Mammans kropp försvunnen

Kvällen innan flickan hittades ska flera vittna om att ha sett en kvinna gåendes längs bron, med ett barn i famnen. Två dagar senare, den 5 december, vittnar en lastbilschaufför om en flytande kvinnokropp i samma flod som flickan hittats. 

Men kvinnan sågs aldrig till igen. Dagar efter letade polisen med helikoptrar, båtar och dykare efter en kropp, men misslyckades i sökandet. 

Kvinnan, som man nu vet heter Gwendolyn Mae Clemons, anses fortfarande försvunnen.

Flickan identifierades efter nästan 40 år

Författaren Catherine "Cathy" Serbousek hörde om fallet med den döda flickan när hon var åtta år gammal och kunde sedan inte släppa det, skriver Oxygen. 

I år skulle hon åka på en 40-årsresa men valde istället att använda sina sparpengar till att ta reda på vem den oidentifierade flickan var. 

– Det bara slog mig att hon var lika gammal som jag. Jag tänkte att hon kunde ha varit min vän, säger Cathy Serbousek till oxygen.com

Med hjälp av de 20 000 kronorna som Serbousek bidrog med till utredningen kunde man flytta flickans kvarlevor till ett labb i Texas. Där kunde man identifiera henne. 

Ett rekonstruerat portätt av flickan och ett riktigt fotografi av flickan. Bildkälla: NCMEC & Jackson County Sheriff's Office.

Flickans riktiga namn 

Flickans riktiga namn är Alisha Ann Heinrich och hon var 18 månader gammal när hon hittades död. Det visar sig även att flickans mamma är Gwendolyn Clemons som var 23 år gammal när försvann med sin dotter 1982.

De försvann efter att ha lämnat sitt hem på thanksgiving, för att påbörja ett nytt liv med Clemons nya pojkvän i Florida. Pojkvännen lever inte idag, men polisen misstänker att han ligger bakom mordet på Alisha och hennes mammas försvinnande, skriver Aftonbladet.

Vad som egentligen hände med Gwendolyn Clemons och Alisha Heinrich fortsätter vara ett mysterium. Men nu har flickan åtminstone fått sitt riktiga namn på gravstenen, 38 år senare. 

Gwendolyn Clemons var 23 år gammal när hon försvann. Bildkälla: Jackson County Sheriff's Office.