Sjuksköterskan svimmade efter coronavaccination mår nu bra

- 20/12/2020, 13:40

I en video som blivit viral på internet syns en sjuksköterska svimma strax efter att hon blivit vaccinerad mot corona. Nu har hon gått ut med att hon mår bra.

Bara en stund efter att sjuksköterskan Tiffany Dover blivit injicerad med vaccinet Pfizer-Biontech ställer hon upp i en tv-intervju.

Kollapsade under intervjun

Saker gick dock inte som planerat. Mitt under intervjun börjar hon ta sig för pannan och säga att hon känner sig yr – sekunden senare kollapsar hon.

Videon började spridas av framförallt vaccinmotståndare, som påstår att vaccinet är dödligt. Det har även spridits lögner om att Dover avled till följd av motgiftet, något som inte stämmer.

"Jag mår bra nu"

Bara en stund senare intervjuades sjuksköterskan av WTVC-TV News channel 9.

– Det slog till helt plötsligt, jag kunde känna det. Jag kände mig lite desorienterad, men jag mår bra nu och all smärta är borta, berättade hon.

Hon avslöjade dessutom att hon lider av ett medicinskt tillstånd som gör att hon, vid tillfällig smärta, svimmar av. De senaste sex veckorna ska hon ha svimmat av sex gånger.

USA:s nationella folkhälsomyndighet har gått ut med information om att det är vanligt förekommande att människor svimmar i samband med en vaccination och att det ofta beror på ångest eller smärta.

Även sjukhuset Dover arbetar på i Tennessee, USA, har uppgett att hon nu mår bra och är hemma, skriver SVT.