Då börjar vaccinationerna i Stockholm.
Då börjar vaccinationerna i Stockholm. - Foto: Jurek Holzer/Fredrik Sandberg/SvD/TT​

Vaccination av vårdpersonal i Stockholm drar igång nästa vecka

Den 12 januari börjar viss vårdpersonal i Stockholm att vaccineras. Detta för att underlätta för den nödvändiga vården.


Vaccinationer mot corona är i full gång runt om i Sverige. För bara några dagar sedan godkände EU Modernas coronavaccin, vilket gör att landet kommer ta emot 11 000 doser den kommande veckan. Totalt har Sverige avtalat 3,6 miljoner doser som kommer att räcka till 1,8 miljoner människor.

Redan nästa vecka kommer Region Stockholm att börja vaccinera en viss andel vårdpersonal. Detta för att underlätta för den akuta och nödvändiga vården.

"Fortsätta utföra livsviktiga uppgifter"

Det gäller särskilda boenden, hemtjänst och viss personal inom sjukvården.

– Vi ska skydda dem som arbetar med att skydda oss alla mot covid. För att äldreomsorgen ska kunna ge trygg omsorg för alla äldre och för att sjukvården ska kunna fortsätta utföra sina livsviktiga uppgifter är det viktigt att få vaccinera sig så fort som möjligt, skriver hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink i ett pressmeddelande.

Vaccinerar personal

Starbrink förklarar vidare att de som är högst prioriterade är de äldre personer som har vårdinsatser i hem eller de som bor på särskilda boenden. Sedan gäller det även personal i äldreomsorgen:

– Från regionens sida har vi också varit måna om att parallellt starta fas 2, med personal på sjukhusen och i annan sjukvård, så fort som möjligt. Det handlar om människor som jobbar, och måste resa till jobbet dagligen, och behöver få ett snabbt skydd mot smittspridning – för sin egen skull och för att vård och omsorg ska fungera för såväl covid-patienter som andra allvarligt sjuka, förklarar Starbrink i pressmeddelandet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.