Chefen valde att vaccinera sin familj istället för att ringa in personal.
Chefen valde att vaccinera sin familj istället för att ringa in personal. - Foto: Pixabay

Chef för äldreboende vaccinerade sin familj – personalen blev utan

Efter att några vaccindoser blev över efter de första vaccinationerna på ett äldreboende i Eskilstuna var det tänkt att resterande personal skulle få sin dos. Istället valde chefen för boendet att vaccinera sin familj.


Det var runt nyår som de första doserna av coronavaccinet anlände till ett äldreboende i Eskilstuna.

Om det finns doser kvar efter att alla boende fått vaccinet ska, enligt rutin, all personal att vaccinera sig. Det gäller även ledig personal som då ska ringas in för att bli vaccinerade.

"Man blir irriterad"

Men istället för att slå en signal till den personal som under dagen var ledig, valde chefen på äldreboendet att vaccinera sin familj mot covid-19.

I en intervju med SVT berättar några av de anställda om att de inte hade några missade samtal från chefen.

– Man blir irriterad. Prio ett borde vara att ringa in sin egen personal, säger en anonym anställd.

Kritik mot chefen

Stark kritik har nu riktats mot chefen och avdelningschefen för vård-och omsorgsboenden i Eskilstuna Viktor Hård meddelar att han är medveten om situationen.

– Vi känner till att det har hänt. Vi tittar på omständigheterna runt det i vår utredning och jag kan inte uttala mig innan det är klart. Det är en förtroendefråga för oss att det går rätt till, berättar han.

Han fortsätter förklara att de som arbetsgivare inte kan tvinga någon att vaccinera sig, utan att det måste vara frivilligt. Men vissa anställda förklarar i intervjun att de blev irriterade eftersom de missade sin chans till ett vaccin där och då.

"Hanterar det skyndsamt"

Fridha Söderqvist är verksamhetschef för äldreomsorgen i kommunen och hon beskriver fallet som "oacceptabelt".

– Det är oacceptabelt det som har skett i det här fallet. Sedan får vi hantera det utifrån vad utredningen visar. Vi hanterar det skyndsamt, såklart, avslutar hon till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.