- Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vid den här åldern börjar du bli mer lik dina föräldrar

En ny studie har räknat ut när vi barn börjar bli mer lika våra föräldrar och kommit fram till en exakt ålder när detta sker.


En amerikansk plastkirurg gjorde en undersökning där 2000 personer fick svara. Där fick alla svara på vid vilken ålder de tycker att man börjar likna sina föräldrar till sättet. Och vad blev resultatet? Jo, nämligen när vi är 33 år.

Orsakerna

1. Vid den här åldern börjar vi själva starta familj. Då kanske man märker att man tjatar om samma saker till sina barn som ens föräldrar tjatade på en själv. 

2. Börjar titta på samma tv-serier. När man ringer varandra så kollar man hur långt man har hunnit se i serien som båda tittar på och pratar om vad som har hänt.

3. Samma fritidsintressen. Man kanske har börjat intressera sig för en bokklubb eller vin, eftersom man vet en person man känner som har det intresset...

4. Använder samma uttryck. Har din mamma någon löjlig svordom eller din pappa något klokt ordspråk? Och sen råkar du säga det på en middag med dina vänner och inser att ni är inte så olika ändå...

Undersökningen

52 procent av kvinnorna tyckte att de började bli som sina mammor mellan 30 och 35 års ålder.

26 procent av kvinnorna tyckte att de började bli som sina mammor mellan 35 och 40 års ålder.

Och slutligen 10 procent tyckte mellan 40 och 50. 

Ärva delar av sin mammas hjärna

Tidigare studier har visat att en dotter faktiskt kan ärva likheter i sin mammas hjärna. En mamma vet nästan alltid hur man känner och det kan förklaras med att vi faktiskt kan ärva amygdalan i hjärnan som reglerar reakationer, intryck och känslor skriver Allas.

– Vi blir alla som våra föräldrar någon gång under livet och det är något att fira. De är de mest värdefulla människorna i världen, säger Dr Julian De Silva som har gjort undersökningen.

Läs mer: 

Studie visar: Därför får mammor mindre sömn än pappor

10 saker du känner igen om du har din mamma på Facebook

Natalie är 45 – men folk kan inte se skillnad på henne och hennes döttrar


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du lik någon av dina föräldrar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.