Influencer åkte på skidresa med sjuka barn: "Egoist"

- 19/02/2021, 19:05

En en svensk influencer publicerade ett inlägg på sin blogg där hon skrev att hon och barnen skulle på skidresa till fjällen. I nästa stycke förklarar hon att barnen blivit sjuka, men valde att åka ändå – något hennes följare starkt kritiserar.

Corona verkar inte sakta ned på långa vägar. Trots att vi alla kan komma överens om att vi är otroligt trötta på pandemin nu, så verkar det ändå som att majoriteten har fattat grejen med att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom och undvika onödiga resor.

Men inte riktigt alla.

Under torsdagen publicerade nämligen en 43-årig influencer ett inlägg på sin blogg. I inlägget förklarar hon att hon stressar med att hinna med packning, tvätt och allt där emellan eftersom hon ska ta med sina barn till fjällen för skidresa.

"Alla tre barnen sjuka"

Hon fortsätter sedan inlägget med att skriva att hon, dagen innan, upptäckte att barnen var febriga:

"Nu är alla tre barnen sjuka... Så ja, vi får se om vi kommer iväg ändå. Jag har laddat med medicin och beroende på hur den tredje mår idag och de andra såklart, så får vi annars åka på fredagen efter skolan", skriver hon bland annat.

"Mållös"

Influencern har sedan reviderat inlägget och förklarat att hon menade att barnen var sjuka tidigare än så.

Hon menade att barnen var slitna och hade varit förkylda och att hon höll dem hemma innan avfärd – en ursäkt inte många köpte:

"Jag hoppas inte att du är seriös med att ni kommer åka med sjuka barn. Herregud, ta ditt ansvar!", skriver en.

"Egoist! Åker ni till fjällen borde du bli av med rösträtten".

"Herregud. Mållös".

"Ett dumt beslut"

Dagen efter publicerade hon ett nytt inlägg där hon förklarade situationen.

"Att välja att åka till Sälen med barn som varit sjuka och var slitna kanske var dumt. Men jag handlade allt vi behövde innan vi åkte". Hon fortsätter sedan förklara att de insåg, för sent, att de glömt hennes ena sons gosedjur hemma.

"Affären fick ta in 10 personer och att alla spritar händerna innan. Vi väntade på avstånd tills det var vår tur och följde butikens regler".

Slutligen bad hon om ursäkt för hur inlägget uppfattades, men vissa av läsarna menade att det var en "lam ursäkt" och att beslutet att åka var "otroligt pinsamt".