Hundratals Coca-Cola-burkar täckte väg 44 under gårdagen.
Hundratals Coca-Cola-burkar täckte väg 44 under gårdagen. - Foto: Foto: Maja Suslin/TT och Privat

Hundratals Coca-Cola-burkar på vägen orsakade trafikkaos

Bilköer ringlade sig långa längs väg 44 i Västra Götaland under gårdagen – och orsaken bakom köerna var minst sagt uppseendeväckande. Trafikanterna var nämligen tvungna att köra över hundratals Coca-Cola-burkar som låg utspridda över vägen.


Under måndagskvällen satt trafikanter på väg 44, strax utanför orten Grästorp i Västra Götaland, fast i långa bilköer. Men det var ingen regelrätt trafikolycka som låg bakom trafikkaoset, utan en last med läskburkar från Coca-Cola. 

Lastbil tappade Coca-Cola-last

En lastbil hade tappat stora delar av sin frakt, vilken bestod av lastpallar med Coca-Cola-burkar, på vägen. 

Nyheter24 har pratat med Ola Wicknertz, som arbetar som bärgare och som var påväg hem när han möttes av den minst sagt uppseendeväckande vägblockeringen. 

De röda Coca-Cola-burkarna blockerade trafiken. Foto: Privat

– Min första reaktion var att det måste ha vält en lastbil eftersom burkarna låg utspridda längs säkert 100 meter av vägen, säger Wicknertz.

Vägen sanerades från hundratals burkar 

Trafiken blev snabbt stillastående och det var inte förrän senare under kvällen som vägen kunde saneras från den stora mängd Coca-Cola som täckte vägen. 

– Jag såg 4-5 lastpallar, men har ingen aning om exakt hur många burkar det var. Säkert ett par hundra burkar i alla fall, säger Wicknertz till Nyheter24.

Läs mer:

Tjur orsakade trafikkaos på svenska vägar – bilister tvingades backa

Raggare orsakar trafikkaos: "Står och pissar i dikena"

Coca-Colas nya satsning: Dryck med cannabis

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!