Organisationen Tusenmannamarschen för frihet & sanning höll en demonstration på Medborgarplatsen på lördagen.
Organisationen Tusenmannamarschen för frihet & sanning höll en demonstration på Medborgarplatsen på lördagen. - Foto: Henrik Montgomery/TT

En polis skadad vid demonstrationen mot coronarestriktionerna

På Södermalm i centrala Stockholm har flera hundra personer samlats för att demonstrera mot regeringens restriktioner gällande coronapandemin. Polisen arbetar nu med att skingra folkmassan.


Under lördagen samlades hundratals personer klockan 14 för att tillsammans demonstrera mot de restriktioner som regeringen tagit till för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Inget beviljat tillstånd

Demonstrationen "Tusenmannamarschen", som startats av gruppen Frihet Sverige, anser att restriktionerna begränsar människors frihet och vill att allting ska återgå till hur det var förut.

De har däremot inte fått beviljat tillstånd för att utföra demonstrationen och polisen arbetar för att skingra folkmassan, eftersom att de överstiger maxantalet på åtta personer.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

"Vi är större än allt det här"

Frihet Sverige kommunicerade med sina anföljare via appen Telegram, då de var rädda för att manifestationen skulle tas bort av Facebook. I appen har cirka 1 000 personer meddelat att de ska delta, men utan munskydd eller andra försiktighetsåtgärder, skriver Aftonbladet.

– Det kommer bli ett slag, energimässigt. För vi kommer inte att använda våld. Men vi kommer att komma hit med mod, med kraft, och stå upp för mänskliga rättigheter. Jag kommer göra det och jag vet att det är många som kommer hit från Sveriges alla hörn, och det gör mig så tacksam och glad, sade Filip Sjöström som drog igång eventet i ett videoklipp och fortsatte:

– Det är mitt största mål att vi kan komma samman i en stor klunga människor, och visa att vi är större än allt det här, och ta vår frihet.

En polis skadad

Enligt uppgifter ska en polis ha skadats i samband med demonstrationerna. Hur pass skadad är ännu oklart, men personen ska ha åkt med ambulans till sjukhuset.

Texten uppdateras.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anmäls efter dödsfall i pool på servicehus

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

1 timme sedan
Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.