Stockholm

En polis skadad vid demonstrationen mot coronarestriktionerna

Organisationen Tusenmannamarschen för frihet & sanning höll en demonstration på Medborgarplatsen på lördagen.
Organisationen Tusenmannamarschen för frihet & sanning höll en demonstration på Medborgarplatsen på lördagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

På Södermalm i centrala Stockholm har flera hundra personer samlats för att demonstrera mot regeringens restriktioner gällande coronapandemin. Polisen arbetar nu med att skingra folkmassan.


Läs mer

Under lördagen samlades hundratals personer klockan 14 för att tillsammans demonstrera mot de restriktioner som regeringen tagit till för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Inget beviljat tillstånd

Demonstrationen "Tusenmannamarschen", som startats av gruppen Frihet Sverige, anser att restriktionerna begränsar människors frihet och vill att allting ska återgå till hur det var förut.

De har däremot inte fått beviljat tillstånd för att utföra demonstrationen och polisen arbetar för att skingra folkmassan, eftersom att de överstiger maxantalet på åtta personer.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

"Vi är större än allt det här"

Frihet Sverige kommunicerade med sina anföljare via appen Telegram, då de var rädda för att manifestationen skulle tas bort av Facebook. I appen har cirka 1 000 personer meddelat att de ska delta, men utan munskydd eller andra försiktighetsåtgärder, skriver Aftonbladet.

– Det kommer bli ett slag, energimässigt. För vi kommer inte att använda våld. Men vi kommer att komma hit med mod, med kraft, och stå upp för mänskliga rättigheter. Jag kommer göra det och jag vet att det är många som kommer hit från Sveriges alla hörn, och det gör mig så tacksam och glad, sade Filip Sjöström som drog igång eventet i ett videoklipp och fortsatte:

– Det är mitt största mål att vi kan komma samman i en stor klunga människor, och visa att vi är större än allt det här, och ta vår frihet.

En polis skadad

Enligt uppgifter ska en polis ha skadats i samband med demonstrationerna. Hur pass skadad är ännu oklart, men personen ska ha åkt med ambulans till sjukhuset.

Texten uppdateras.

Senaste nytt

Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka

Publicerades: 1 timme sedan

Rejäl omstuvning i den turkiska regeringen

Publicerades: 1 timme sedan

Lund: Polisen rapporterar om brand

Publicerades: 1 timme sedan

Polisen i Solna rapporterar om vapenlagen

Publicerades: 2 timmar sedan

Mindre stressade talgoxar i städerna

Publicerades: 2 timmar sedan

Youtube slutar radera lögner om presidentvalet

Publicerades: 2 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.