Torsdag 18 Aug
Stockholm

Prins Harry släpper bok – för att hjälpa barn som sörjer sina föräldrar

Prins Harry släpper bok.
Prins Harry släpper bok. Foto: Chris Young/TT

När prins Harry var liten förlorade han sin mamma, prinsessan Diana. Bakom all enorm medierapportering kämpade den då 12-åriga prinsen med sorg, något han nu vill hjälpa andra barn med i boken "Hospital by the Hill".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att förlora en förälder i ung ålder sätter djupa sår. Det var något som Storbritanniens prins Harry var med om som 12-åring, när hans mamma prinsessan Diana omkom i en omdiskuterad bilolycka 1997.

Riktar sig till barn med föräldrar inom vården

Den nu 36-åriga hertigen av Sussex har därför valt att skriva boken "Hospital by the Hill". I förorden riktar han sig direkt till barn som går igenom sorg och smärta efter att ha förlorat en förälder som arbetat i vården och dött i sviterna av covid-19.

"När jag var en ung pojke så förlorade jag min mamma. Under den tiden ville jag inte tro eller acceptera det, vilket lämnade ett stort hål i mig. Jag vet hur du känner och jag vill försäkra dig om att över tiden så kommer hålet fyllas med så mycket kärlek och stöd", inleder prinsen i boken.

Prins Harry var bara 12 år gammal när han förlorade sin mamma. Bildkälla: Chris Young/TT

En tröst

Meningen med boken menar prins Harry ska vara ett stöd och en tröst i vetskapen om att man inte är ensam.

"Vi alla handskas med förlust på olika sätt, men när en förälder åker till himlen fick jag höra att deras ande, kärlek och alla minnen av dem inte gör det. De är alltid med dig och du kan hålla fast vid dem för alltid. Jag känner att det är sant", fortsätter han.

"De var någon otroligt snäll"

Han riktar sig direkt till barnet som läser boken genom att skriva att han inte fick lära känna personen de sörjer över, men att han vet att hen betydde mycket för personen.

"De var någon otroligt snäll, omtänksam och kärleksfull på grund av var de valde att arbeta. Att hjälpa andra är ett av de viktigaste jobben en person kan göra. Du kanske känner dig ensam, ledsen, arg eller mår dåligt. De känslorna kommer försvinna. Och jag kan lova dig – du kommer känna dig bättre och starkare när du väl är redo att prata om hur det får dig att må".

Vill du läsa mer om dramat i det brittiska kungahuset?

Prins William efter Harry och Meghans intervju: "Vi är inte rasister"

Krönika: Prins Harrys stora misstag – blev kär i Meghan Markle

Prins Harry avslöjar varför han lämnade kungahuset

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.