Torsdag 6 Maj
Stockholm

Uppsala uppmanar till personlig lockdown: "Extrem situation"

Håll avstånd.
Uppsala uppmanar till "personlig lockdown". Foto: Johan Nilsson/Fredrik Sandberg / TT

Region Uppsala, länsstyrelsen och samtliga av länets kommuner går ut i en gemensam kampanj. Uppsalabor uppmanas nu till en "personlig lockdown". Alla ska utgå från att alla de träffar är smittade, men innebär inte några nya lagar eller riktlinjer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka och det gör att regioner tvingas ta till nya åtgärder. Under måndagen vårdades 151 personer som insjuknat i viruset på sjukhus, varav 30 på intensiven, i Uppsala län. Det är den högsta siffran hittills, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Nu uppmanar myndigheterna i regionen till en "personlig lockdown" i en gemensam kampanj. De betonar dock att inga nya riktlinjer eller lagar kommer att införas.

– Vi vet att många är trötta på att hålla sig hemma och hålla distansen, men nu är vi i en extrem situation. Belastningen på vården och medarbetarna är hög. Det är endast om alla invånare jobbar gemensamt som vi kan trycka tillbaka smittan. Det finns inget att välja på, vi behöver alla göra ännu lite mer, säger Emilie Orring (M), ordförande för regionstyrelsen, i pressmeddelandet. 

"Kommer ge mycket tillbaka"

De beskriver även att det handlar om ett förhållningssätt där människor bör stänga ner så mycket som möjligt av sitt sociala liv.

– Om vi anstränger oss ännu mer under ett par veckor nu kommer det att ge oss mycket tillbaka längre fram, säger landshövding Göran Enander, i pressmeddelandet.

LÄS MER:

Professorn: Detta behövs för att livet ska bli normalt igen

Regionens besked: Alla över 18 kan börja vaccineras i maj

När börjar din region vaccinera fas 4? Vi har listan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela