Fredag 7 Maj
Stockholm

Gorillaflocken på Kolmården har fått tillökning: "Väldigt glada"

Gorillan Babule med sin nyfödda unge.
Den 5 april fick Kolmården tillökning av en liten gorillahane. Foto: Kolmården

Gorillorna på Kolmårdens djurpark har fått äran att välkomna en ny liten medlem till flocken. Förstföderskan Babule blev den 5 april mamma till en liten gorillahane – som blir den fjärde gorillan som fötts i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gorillahanen Enzo och gorillahonan Babule blev den 5 april föräldrar till en liten gorillahane. Förstföderskan Babule var dräktig i åtta och en halv månad innan ungen fick välkomnas in i flocken, enligt ett pressmeddelande.

Inget namn har tilldelats nykomligen, men väntas likt sin pappa heta något som börjar på "E". Babule tog direkt till sig sin nyfödda unge och håller, enligt pressmeddelandet, den tätt intill sig hela tiden.

Kolmårdens gorillor välkomnar en ny liten medlem till flocken. Foto: Kolmården.

"Viktig för flocken"

När ungen föddes vägde den ungefär 1,5 kilo men väntas väga omkring 200 kilo när han blivit fullvuxen. Han är också den tredje gorillahanen att födas i Sverige, där pappan Enzo har förstaplatsen.

Den lilla gorillahanen är förstföderskan Babules första unge. Foto: Kolmården.

"Vi är väldigt glada att få välkomna ytterligare en liten gorillaunge till Kolmården. Han blir den fjärde gorillan någonsin att födas i Sverige och är både viktig för flocken och det bevarandearbete som vi är en del av tillsammans med andra djurparker i Europa", säger Linda Berggren, djurchef på Kolmården, enligt ett pressmeddelande.

Snacka om sötchock!

Kommentera
Kopiera länk
Dela