Stockholm

Måns Möllers svar efter Bianca Kronlöfs ilska: "Ont i magen"

Bianca Kronlöf ifrågasatte flera manliga komiker, däribland Måns Möller, efter hans medverkan i "Persona non grata".
Bianca Kronlöf ifrågasatte flera manliga komiker, däribland Måns Möller, efter hans medverkan i "Persona non grata". Foto: Foto: Maja Suslin/TT och Stina Stjernkvist/TT

Efter SVT:s dokumentär "Persona non grata" publicerade Bianca Kronlöf tre öppna brev: ett till Soran Ismail, ett till manliga komiker och ett till branschen. Nu svarar Måns Möller, vars uttalanden i dokumentären ifrågasatts av Kronlöf, på kritiken.


Läs mer

För ungefär en vecka sedan släppte SVT den kritiserade dokumentären "Persona non grata" där komikern Soran Ismail talade ut om våldtäktsanklagelserna som riktades mot honom under metoo-hösten 2017. 

En av de som ifrågasatt dokumentären är Bianca Kronlöf. I ett öppet brev kritiserar hon de manliga komiker som medverkar i dokumentären – däribland Måns Möller. Läs mer om det här.

"Hade ont i magen när jag såg dokumentären"

Nyheter24 har tidigare varit i kontakt med Kristoffer Appelquist som också mottagit kritik för sina uttalanden i "Persona non grata". Nu har även Möller, som pratat med Kronlöf, bemött kritiken. 

”I dag hade vi ett bra samtal och det kändes viktigt för mig eftersom det hon säger är sant och vi känner varandra. Även jag hade ont i magen när jag såg den färdiga dokumentären och slutprodukten. Det blev långt ifrån vad jag trodde och jag tar fullt ansvar för min medverkan", skriver Möller i ett Instagram-inlägg

Måns Möller. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vidare menar Möller att den patriarkala komikerbransch som Kronlöf beskrivit stämmer – och måste förändras. 

”Jag håller helt med henne om den bild hon beskriver av vår bransch och det är ett mörker. Det här är något vi alla, inklusive jag själv, har ett ansvar för och måste förändra och något vi behöver göra tillsammans.”

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.