Vaccintider ställs in då ingen bokar in sig på dem.
Vaccintider ställs in då ingen bokar in sig på dem. - Foto: Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT.

Planerad massvaccinering ställdes in – tiderna bokades inte

Under fredagen hade man planerat att genomföra en massvaccinering av personer över 65 mot covid-19 i Trollhättan. Men detta fick ställas in – då tiderna inte bokades upp.


Nu kan personer över 65 boka tid för vaccination mot covid-19 i flera delar av landet. I Trollhättan planerade man att under fredagen genomföra en massvaccinering i Nevs bilfabriks lokaler. Men vårdcentralerna som håller i vaccinationerna fick ställa in de tider som fanns att boka mellan 12 och 20.

Amira Donlagic, en av vårdcentralscheferna på Medpro clinic, förklarar för P4 Väst att man valde att pausa vaccinationen mellan 12 och 20 för att nästan ingen hade bokat tid för att vaccinera sig. 

– Det är jättetråkigt och det är ju inte på grund av att det är brist på vaccin, säger hon. 

Ryktesspridning i sociala medier

Amira Donlagic säger till P4 att hon tror att en möjlig anledning till de tomma vaccintiderna kan vara att det florerar rykten om Astra Zenecas vaccin på sociala medier. 

– Det är väldigt mycket diskussion om Astra Zeneca och var vi har det någonstans. Men alla tre vaccin som vi har i omlopp är väldigt bra vaccin och skyddar mot allvarlig sjukdom och mot död, säger hon.

Hon uppmanar människor över 65 att fortsätta boka tider då det fortfarande finns lediga platser. 

Funderar på att gå ner i åldrarna

Amira Donlagic förklarar att man haft en dialog med regionen om att eventuellt erbjuda vaccin för personer under 65, om platserna inte bokas. 

– Vi funderar på att gå ner i åldrarna. Vi ska ha ett möte i eftermiddag och så kommer vi ta beslut om hur vi ska göra på måndag, säger hon till P4. 

Hon uppmanar de som bor i Trollhättan att hålla koll på vårdcentralernas hemsidor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!