Här blir det soligast i Sverige enligt oddsen.
Här blir det soligast i Sverige enligt oddsen. - Foto: Dan Hansson/SvD/TT, Johan Nilsson/TT, Lars Pehrson/TT

Här blir det mest sol i sommar – enligt oddsen

Sol, sol, strålande sol! Värmen kryper sakta men säkert fram genom landet och de allra flesta hoppas på en ordentlig sommarvärme. Men hur ser egentligen oddsen ut?


Snart drar säsongen igång för solglasögon, solkräm och solhatt – åtminstone i vissa delar av Sverige, om man lyssnar på oddsen.

Mäter soltimmarna

Med hjälp av 19 olika solskensmätare, placerade runt om i landet, kommer Solligan i SVT att mäta antalet soltimmar från och med Midsommar och sju veckor framåt.

I och med tävlingen har ATG nu släppt sina odds för Solligan 2021. Storfavoriten och svårbemästrade segraren Svenska Högarna toppar redan listan – vilket kanske inte är så konstigt i och med att ögruppen har vunnit tre år i rad.

Svenska Högarna i topp

Extra spännande är tävlingen i och med att det väntas bli en hel del "hemester" i år, alltså lär många stanna inom de svenska gränserna under sina semesterveckor.

I toppen ser vi just nu Stockholms skärgård Svenska Högarna, med 2.75 gånger insatsen att kamma hem vinsten. Hyfsat tätt inpå ser vi Visby med 3.25 i odds och på tredje plats ligger Hoburg med 4.00.

– I år är Solligan extra spännande när många kommer vara hemma i Sverige, kanske kan Visby eller Ölands Norra Udde hota storfavoriten Svenska Högarna, säger Martina Olsson, PR-ansvarig på AGT i ett pressmeddelande.

Förra året kom Stockholm på femteplats. För nuvarande ligger huvudstaden på 20.00 i odds, alltså krävs det en hel del tro och hopp för staden att klättra i rankningen.

Hela listan

Här är listan för ATG:s odds på den svenska sommaren 2021:

Svenska Högarna 2.75
Visby 3.25
Hoburg 4.00
ÖlandsNorra 5.00
Luleå 6.00
Karlskrona 10.00
Nordkoster 12.00
Stockholm 20.00
Karlstad 25.00
Umeå 25.00
Göteborg 30.00
Borlänge 34.00
Lund 34.00
Norrköping 34.00
Kiruna 51.00
Växjö 51.00
Östersund 51.00
Storlien 75.00
Tarfala 101.00

/
/
Relaterat
Hur blir sommaren 2021? Experterna svarar på fem heta frågor
Blir det några bröllop i sommar? Kan vi resa utomlands på semestern? Och kommer det en fjärde våg? Nyheter24 har pratat med tre experter om sommaren 2021: "Det kommer vara bättre än förra året", menar professorn Ali Mirazimi.
Lista: Här är städerna som flest väntas besöka i sommar
Om bara några månader står sommaren inför dörren och i samband med semesterplaneringen börjar allt fler boka in sommarresor. Men vilka resemål väntas egentligen bli mest populära, och mest besökta, under sommaren 2021?
Prognosen: Då är värmen tillbaka
Lite sol och värme kan väl ändå vara det minsta vi förtjänar detta år, eller hur? I och med veckans tråkiga väder kan vi gotta oss i att värmen kommer tillbaka – förhoppningsvis redan nästa vecka.
Tror du oddsen stämmer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dödlig självmordsattack i Somalia

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

1 timme sedan
Beväpnade män rapporteras ha kidnappat fler än 30 personer, inklusive minst 24 kvinnliga studenter, i samband med att ett universitet i den nordvästliga delstaten Zamfara attackerades.

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

2 timmar sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

2 timmar sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

3 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

3 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.