Hund i bil.
En hund lämnades kvar när ägaren åkte till Ungern. Hunden på bilden är en genrebild, och har inget med artikeln att göra. - Foto: Leif R Jansson/TT

Hund lämnades kvar ensam i hundgård – ägaren åkte utomlands

En hund lämnades kvar ensam i en hundgård efter att dess ägare åkt utomlands. Nu har den omhändertagits av länsstyrelsen i kommunen.


I slutet av april i år omhändertogs en hund som befann sig på en hundgård i Ljungby kommun. Detta efter att en anmälan kommit in till Länstyrelsen i Kronobergs län, skriver Smålänningen.

Enligt anmälaren har ägaren lämnat hunden kvar och själv åkt till Ungern i december förra året. Hunden misstänks inte ha fått lämna hundgården, och är aggressiv och smutsig. En person ska ha gett hunden vatten och mat genom stängslet var tredje dag.

Ägaren har inte gått att nå och beslutet om att omhänderta hunden kan överklagas i förvaltningsrätten, enligt tidningen.

Senaste nytt

Palestinsk skatt har nått Västbanken via Norge

Kritik mot EU-nej till företagsansvar

I december enades EU-länderna och EU-parlamentet om hur företag ska tvingas ta ett större ansvar för miljön och mänskliga rättigheter över hela världen.

Full pott för Volvo-chefen – 62 miljoner

Lastbilsjätten AB Volvos vd Martin Lundstedt fick full pott på bonusutbetalningarna i fjol. Med grundlön och bonus landade hans totala ersättning på cirka 62 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Argentina förhandlar om nytt stödpaket från IMF

Argentinas regering förhandlar om ett nytt stödprogram med Internationella valutafonden (IMF), rapporterar Bloomberg med hänvisning till en högt uppsatt regeringskälla.

Novaja Gazetas chefredaktör gripen i Moskva

Novaja Gazetas chefredaktör Sergej Sokolov har gripits i Moskva, rapporterar tidningen.

Resenärernas hårda kritik mot SJ: "Skiter i sina passagerare"

SJ möter återigen kritik från sina resenärer, som har fått nog av de försenade tågen. En användare skriver att hen är besviken på att "man skiter i sina passagerare".