Malin, 34, har bara 50 kronor kvar på kontot – en vecka efter löning

När fyrbarnsmamman från Köping blev dumpad av sitt ex lämnades hon ensam med både barn och skuldberg. Utan hjälp från personer i sin närhet hade den ekonomiska ekvationen aldrig gått ihop för Malin, som är arbetslös. Se hur det går i Lyxfällan, som sänds 20.00 på TV3 och Viaplay.


Den ensamstående fyrbarnsmamma Malin, 34, från Köping levde ett skuldfritt liv tills hon träffade sin före detta partner.

Hennes bekymmer började när hon och exet började ta krediter tillsammans. Men vardagslyxen fick sig ett abrupt slut när han lämnade henne ensam kvar med både barn och skulder.

Foto: Skärmdump/TV3

– Jag tog krediterna i mitt namn för att han sa att han inte kunde. Jag ville vara snäll, säger hon i kvällens Lyxfällan.

Hennes hem är nu fullt med träningsredskap, köksmaskiner och inredningsdetaljer – och allt är köpt på avbetalning.

Har inte råd med julklappar till barnen

När programledare Magnus Hedberg besöker Malin är situationen riktig kritisk. 

Hon är arbetslös och har inte ens råd att köpa julklappar till sina barn. Kronofogden är henne hack i häl och hennes skulder ligger på strax under 500 000 kronor.

Foto: Skärmdump/TV3

"Rädd för att bli bostadslös med barnen"

En vecka efter löning har Malin ibland inte mer än 50 kronor kvar på kontot. 

Hennes överlevnad ligger helt i händerna på personer i hennes närhet, som hjälper henne med pengar till mat och hyra.

– Jag är rädd för att bli helt bostadslös med barnen, att vi inte ska nånstans att bo överhuvudtaget. Och jag är rädd att inte kunna ge dem allt de behöver, säger Malin i programmet.

Vill du se hur det går för Malin? Missa inte Lyxfällan som sänds tisdag 4 maj klockan 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

/
Relaterat
Senaste nytt

Armenien vädjar om FN-insats i Nagorno-Karabach

1 timme sedan

Tolv länder får fler i EU-parlamentet

1 timme sedan
Tolv länder får en eller två platser till i EU-parlamentet att fördela i valet nästa år. Finland och Danmark får vardera ett till mandat till 15 var, men Sverige får inga ytterligare utan blir kvar på 21 mandat.

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

igår 22:22
Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

igår 22:06
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

igår 21:56
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

igår 21:30
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.