20-åringen som rymde från rättspsyk och mördade flerbarnspappa inte sjuk
20-åringen som rymde från rättspsyk och mördade flerbarnspappa bedöms inte vara psykiskt sjuk. - Foto: Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

Rymde från rättspsyk och mördade flerbarnspappa – ej psykiskt sjuk

Enligt en ny bedömning lider inte den 20-årige mannen, som förra året rymde från rättspsyk och högg ihjäl en flerbarnspappa, av en allvarlig psykisk störning. Han kan nu istället dömas till fängelse.


Efter att en 20-årig man dömdes för ett skolmord i Enskede 2017 placerades han på rättspsyk. Mannen lyckades dock rymma förra året och hann under tiden hugga ihjäl en flerbarnspappa i Sundbyberg, något som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Enligt en ny bedömning av Rättsliga rådet går resultatet emot tidigare undersökningar. Den nya bedömningen visar på att mannen inte lider av en allvarlig psykisk störning, enligt TT.

Kan dömas till fängelse

Den nya slutsatsen kan innebära att mannen inte överlämnas till rättspsykiatrisk vård, utan istället kan dömas till fängelse. Åklagaren yrkar att mannen återigen ska dömas till rättspsykiatrisk vård. 

Domen från Solna tingsrätt ska meddelas den 25 maj, skriver Nyhetsbyrån.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.