Tisdag 28 Sep
Stockholm

Väderomslaget: Nu väntas vind, kyla – och flera centimeter regn

På vissa håll väntas uppemot fem centimeter regn.
På vissa håll väntas uppemot fem centimeter regn. Foto: Henning Kaiser/TT/Pexels​

Under mitten av veckan drar ett regnområde in över Sverige. Värst ser det ut att bli i de södra och mellersta delarna av landet – där nederbörd, blåst och kalla temperaturer är att vänta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den som gick och höll tummarna för sommarväder får vänta lite till. Under mitten av veckan drar omfattande regnbyar in över landet och det väntas både kyla, blåst och regn – mycket regn.

Närmare fem centimeter, enligt Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

– Det är i ostligaste Svealand som det ser ut att komma mest. Det kan röra sig om 30-35 millimeter och lokalt kanske runt 45 millimeter på 24 timmar, säger hon till Nyheter24.

Bättre i Norrland

Boende i norra Götaland, norra Svealand och sydligaste Norrland kommer också bli rejält blöta under mitten på veckan. Desto bättre ser prognosen ut att bli norrut. 

– I delar av mellersta och norra Norrland är det mestadels uppehåll faktisk. Men lokalt och i fjälltrakterna kan det komma lite lokala skurar, säger Söderberg till Nyheter24.

Vind och kyla

Och när solen inte kommer åt och värmer så kommer inte temperaturen upp så mycket. Det är därmed ingen kanontemperatur som väntar under onsdagen och torsdagen. 

I samband med regnet blir det blygsamma åtta, nio grader på flera håll. Längs ostkusten kan det dessutom bli rätt blåsigt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så blir helgvädret

Lät det här superdeppigt? Då har vi lite positiva nyheter att komma med.

Redan på torsdag ser regnet ut att lätta och framåt helgen väntas till och med lite sol.

– Ja, på fredag ser det ut att bli mestadels uppehåll, med undantag för vissa lokala skurar. Då börjar det stabiliseras och det ser ut att bli en del sol på många delar i landet, säger Söderberg till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela