Pojke läser, kvinna på hundpromenad i solen och barn hoppar från hopptorn.
Här kan det bli 20 grader, enligt meteorologen. - Foto: Hasse Holmberg/TT, Vegard Wivestad Grøtt/TT och Erik Johansen/Scanpix/TT

Sommaren är här – och då blir det äntligen varmt igen

Efter att nästan hela Sverige under mitten av maj nådde temperaturer över 20 grader blev det officiellt sommar. Dagarna som kommer blir svala och något regniga tyvärr, men under nästa vecka får vi återigen besök av värmen.


Sommarvärmen som vi alla längtat så efter gjorde en kortvisit till Sverige. Trots detta skiftades faktiskt årstiden och vi har officiellt lämnat våren bakom oss, i nästan hela landet.

– Tittar vi framåt här så är det ganska ostadigt väder att vänta under veckan, under morgondagen framförallt, och i söder har vi en del regn, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

I stora delar av landet kan vi nå upp till 20 grader under nästa vecka. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix/TT

Kan nå 20 grader nästa vecka

Regnområdet rör sig norrut, men snurrar runt en del över hela landet, och stannar kvar längre än många kanske önskat. Efter måndagen blir det dock något stadigare i norr, där vågar sig till och med solen fram.

– Det är en osäker prognos, men det ser absolut ut som om vi har lite mildare luft som rör sig in här fram till helgen. Sen är det lite mildare in under i alla fall början på nästa vecka, fortsätter Hallberg.

Då kan vi också närma oss mellan 15 och 20 grader i hela landet. De högsta temperaturerna ser ut att hamna i söder, i östra Svealand och östra Götaland.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT

Sommaren är officiellt här

För att sommaren officiellt ska vara här ska det vara en dygnsmedeltemperatur över tio grader fem dagar i rad.

– Sommaren har kommit i större delen av södra landet. Östra Svealand och större delen av Götaland har den kommit till, även i den allra sydligaste delen av Värmland, säger Moa Hallberg.

När sommaren har kommit stannar den alltså kvar, trots att temperaturerna sjunker. Så oavsett väder kan vi glädja oss åt den nya årstidens premiär!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.