Att hitta den skyldige kan bli svårt, enligt Gabriel Henning på Ordningsmakten. Kaninen på bilden har inget med artikeln att göra.
Att hitta den skyldige kan bli svårt, enligt Gabriel Henning på Ordningsmakten. Kaninen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Sören Andersson/TT

Familjens skräckupptäckt – hittade sin kanin halshuggen

"Man blir ju oerhört förbannad och arg, och tänker på barnen givetvis", säger Johan Nord till P4 Värmland. I söndags hittade de sin kanin halshuggen en bit från huset – och den skyldige är fortfarande på fri fot.


Den senaste tiden har polisen fått in flera fall av dödade kaniner i Värmland. Och i söndags vaknade familjen Nord till en fruktansvärd upptäckt.

En av deras kaniner hade fått halsen avhuggen, och kroppen hade därefter dumpats en liten bit ifrån deras villa i Säffle

Huvudet är ej återfunnet

– Man blir ju oerhört förbannad och arg, och tänker på barnen givetvis. De blir ju också superledsna och oroliga, säger Johan Nord till P4 Värmland.

Kaninens huvud är fortfarande inte återfunnet, och han är rädd att något barn i området ska råka hitta det och bli rädd. 

Oklart om man säkrat några spår

Polisen har inlett en brottsplatsundersökning på platsen – men att man kommer få tag på den skyldige, är inte helt säkert.

Enligt Gabriel Henning, presstalesperson hos polisen, beror det på vilka spår som säkrats från området.

– Det finns alltid möjligheter, men jag vet inte hur det ser ut på platsen och om man säkrat några spår. Har man inte det så blir det givetvis mycket, mycket svårare, säger han till P4 Värmland.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.