Torsdag 24 Jun
Stockholm

Brottsutredningen kring Lena Wesströms mördares död läggs ner

Nu avskrivs alla brottsmisstankar i samband med dödsfallet.
Nu avskrivs alla brottsmisstankar i samband med dödsfallet. Foto: Polisen/Johan Nilsson/TT

Samma dag som domen föll mot Lena Wesströms mördare så hittades han död av polis. En man greps samma dag misstänkt för att ha bragt honom om livet – men släpptes kort senare. Under torsdagen kommer polis och åklagare med ny information i fallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått knappt en vecka sedan 47-åringen som tidigare under dagen dömts för mordet på Lena Wesström, hittades död. 

– Han är anträffad avliden. Det finns omständigheter gör att vi inte kan avgöra om det är annan person som orsakat det, sade Mats Öhman, presstalesperson för polisen i Region Bergslagen, till Aftonbladet.

En man som befann sig på platsen där 47-åringen hittats död greps under fredagen och anhölls sedan, skäligen misstänkt för mord. Kort därpå inledde polisen en förundersökning om mord. 

Mannen släpptes på fri fot

Men på lördagsmorgonen meddelade polisen att den anhållne mannen försatts på fri fot.

”Mannen är fortsatt misstänkt men misstanken har försvagats vilket ledde till att han släpptes”, skrev polisen, som skulle fortsätta utreda 47-åringens död.

Nu avskrivs brottsmisstankarna helt

Nu tycks man ha kommit en bit på vägen – för under torsdagen meddelar polis och åklagare att man lägger ner utredningen.

Man avskriver därmed alla brottsmisstankar i samband med dödsfallet. 

"Efter utredningsåtgärder finns inte längre finns anledning att anta att någon berövat den avlidne personens liv", säger kammaråklagare Anna-Maria Larsson i ett pressmeddelande. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela