Åtgärden föreslås börja gälla i april nästa år
Åtgärden föreslås börja gälla i april nästa år - Foto: Fredrik Persson/Janerik Henriksson/TT

Regeringen vill införa familjevecka – ger föräldrar mer ledighet

Regeringen vill införa den tidigare utlovade familjeveckan, det meddelar Stefan Löfven på en pressträff under fredagen. Åtgärden kommer ge föräldrar möjlighet till extra ledighet med sina barn – och hoppas gynna framförallt kvinnor.


De som jobbar i välfärden har haft det särskilt tufft under pandemin, menar Stefan Löfven – som nu lämnat in ett förslag till Lagrådet om att införa en familjevecka.

Åtgärden planeras att gälla från 4 april, och kommer ge föräldrar en extra veckas ledighet. Syftet med familjeveckan är att de ska ha chans att vara lediga under sina barns lov.

– De som jobbar i välfärden har inte kunnat jobba hemifrån för att undvika smitta, konstaterar Löfven på en pressträff under fredagen. 

Foto: Lars Schröder/TT

Kommer gynna kvinnor

Tobias Baudin, ordförande i Kommunal, ser positivt på beskedet – som lyfter fram att framförallt kvinnor kommer gynnas av åtgärden. 

– För mig är det här väldigt, väldigt bra, säger han på pressträffen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.