Måndag 26 Jul
Stockholm

Albin Ekdal ryter ifrån – efter beskedet om svenska fansen

Spelarna är besvikna efter beskedet om fansen.
Spelarna är besvikna efter beskedet om fansen. Foto: Christine Olsson/TT & Janerik Henriksson/TT.

Efter gårdagens vinst blev det klart att Sverige vinner gruppen i EM och därmed går vidare till åttondelsfinal. Men tisdagens match i Glasgow, Skottland ser ut att behöva spelas utan svenska fans på läktarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter gårdagens nerviga 3-2 vinst mot Polen blev det klart att Sverige går ut som vinnare i EM-gruppen. Det betyder i sin tur att det svenska landslaget är vidare till åttondelsfinal och kommer möta Ukraina på tisdag den 29e. 

Tisdagens match ska spelas i Glasgow i Skottland, där man har en hel del skarpa coronarestriktioner. Om man vill resa in i landet, från till exempel Sverige, krävs det nämligen att man går igenom en procedur som tar cirka tre veckor. 

Det handlar om krav på att ta covid-19-test inför resan, betala 2000 kronor för tester dag 2 och dag 8 och sätta sig själv i karantän i tio dagar från och med ankomst. 

Spelarnas besvikelse: "Dålig planering"

Detta innebär att det i nuläget inte ser ut att bli särskilt mycket svenska fans på läktarna. 

– Vi har möte med UD på måndag för att reda ut allt i de olika alternativen Men nej, Glasgow verkar svårt i nuläget, säger Svenska fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till Sportbladet om situationen.

Att fans är en viktig komponent för att peppa och stärka spelarnas självförtroende är sedan gammalt. Därför har beskedet tagits emot med besvikelse av landslaget. 

– Det är dålig planering kan jag tycka att man lägger det i ett land där inga andra får komma in, säger mittfältaren Albin Ekdal till SVT. 

Men högerbacken Mikael Lustig, som tidigare spelat i Glasgowklubben Celtic, hänger inte läpp. Han har nämligen en egen plan. 

– Jag har många vänner i Glasgow som får lösa det. Det blir nog gult i Glasgow, säger Lustig till SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela