Onsdag 28 Jul
Stockholm

5 saker att hitta på om du är ensam på midsommar

Vi hjälper dig komma på aktiviteter som gör att dagen känns speciell
Vi hjälper dig komma på aktiviteter som gör att dagen känns speciell. Foto: Ulf Palm/TT

Är du ensam på midsommarafton i år? Här är 5 saker att hitta på för att dagen ändå ska kännas speciell.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många förknippar midsommar med stora firandet, sällskap, mat, dryck och dans. Men så är inte fallet för alla. 

Har pandemin, eller andra omständigheter gjort att du är ensam på midsommarafton i år? Nyheter24 har samlat idéer på vad du kan hitta på på egen hand för att ändå få dagen att kännas speciell.

1. Ta hand om ett djur

Många djurägare skulle säkert uppskatta att få sin pälskling passad idag, om så bara för ett par timmar. Och vem blir inte på bättre humör av en långpromenad i skogen, eller en mjuk päls att klappa på i soffan?

Foto: Martina Holmberg/TT

2. Ät allt du är sugen på

Är det en klassisk silltallrik, en lyxig trerättersmiddag på restaurang eller en grisig hamburgare i soffan? Vad det än är, se till att ge dig själv det idag. 

3. Baka – länge 

Att få lägga allt sitt fokus på något som egentligen inte spelar någon roll kan vara otroligt avslappnande för kropp och själ. 

Välj ut ett lagom utmanande recept (helst något mer tidskrävande än chokladbollar) och stå och pilla. Helst med en härlig podcast, eller bra spellista i bakgrunden. 

4. Sträckkolla sommarfilmer

Ja, ett gammalt hederligt filmmaraton kan få vilken fredag som helst att kännas trevligare. Vi tipsar om "Änglagård"-triologin, "Känn ingen sorg", eller varför inte "Sommaren med Göran"?

Skådespelarna i Änglagård under inspelningen av den tredje filmen. Foto: Adam Ihse/TT

5. Åk på en dagsutflykt

Många är lediga på midsommar och har en hel dag att fylla med aktiviteter, om man vill. Oavsett vart du bor i Sverige finns det garanterat platser i din hemstad du inte sett, som du nu har chansa att upptäcka.

Kanske är det ett nyöppnat café, en strand du alltid velat åka till eller en film på den lokala biografen som äntligen haft premiär.

Om du vill hitta ett klassiskt midsommarfirande i din närhet så är det säkert inte heller någon omöjlighet. Kanske planeras ett coronasäkert firande i din bostadsrättsförening eller i ditt närmaste centrum?

Foto: Ulf Palm/TT

Kom ihåg det här

Och en sista, viktig påminnelse. 

Många tar tillfället i akt under högtider att skylta med sitt umgänge och härliga tillvaro på sociala medier. Kom ihåg att mycket av det kan vara en påklistrad fasad, eller ett sätt att täcka upp för en annars rätt trist vardag. 

Att andra har en fullspäckad midsommar betyder inte att deras liv är roligare än ditt, helt enkelt. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela