Knivattack i Stockholm - tre personer svårt skadade
Knivattack i Stockholm - tre personer svårt skadadeKnivskärning vid vandrarhem i Vasastan. De tre knivskurna är allvarligt skadade, men läget för dem är stabilt. Foto: Christine Olsson / TT kod 10430 - Foto: Christine Olsson/TT

Knivattack i Stockholm – tre personer svårt skadade

Polisen larmades vid 04-tiden om en knivattack i Vasastan, centrala Stockholm, och en stor insats beordrades till platsen. Tre personer har förts till sjukhus med allvarliga skador. Tre personer greps på platsen.


Tre personer har blivit knivskurna vid ett vandrarhem i centrala Stockholm under morgonen. Polisen larmades vid 04-tiden och en stor insats beordrades till platsen.

Vid attacken ska ett vasst föremål använts, i form av en större kniv, enligt vittnen. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om flera tillhyggen. 

Tre skadade förda till sjukhus 

– Det är ganska oklart. Det har sannolikt börjat med något typ av bråk, men vi försöker skaffa oss en lägesbild av vad som har hänt hur det kunde gå såhär, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Tre personer greps på platsen misstänkta för mordförsök. Två har under morgonen avskrivits som misstänkta. 

De skadade fördes till sjukhus med allvarliga skador. En av personerna är en 60-årig kvinna. Övriga två är ännu inte identifierade. Skadeläget ska vara allvarligt men stabilt, enligt Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!