Lördag 16 Okt
Stockholm

Messis tårar under Barcelona-avskedet: "Inte redo"

Messi slutar i Barcelona.
Messi slutar i Barcelona. Foto: Joan Monfort/TT.

Lionel Messi lämnar Barcelona efter 21 år. På en presskonferens kan spelaren inte hålla tillbaka tårarna. "Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här", säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Lionel Messi, 34, har tillhört FC Barcelona i hela sin karriär. Men nu tvingas han lämna klubben, då kontraktet gått ut. 

Trots att både Messi och Barcelona vill att han stannar kvar har man inte lyckats ordna en förlängning på grund av klubbens dåliga ekonomi, enligt SVT. 

På söndagen kallade klubben till en farväl-pressträff. Vid ett podium på scenen hade Barcelona ställt fram de priser Messi vunnit med klubben. När han intog scenen brast han genast ut i gråt och fick en näsduk från sin fru. 

Bildkälla: Joan Monfort/TT.

"Jag är inte redo för det här"

– Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här, säger en gråtande Messi och fortsätter: 

– Klubben har en stor skuld. Det är inte möjligt att behålla mig. Jag gjorde allt i min makt för att stanna men det gick inte. Jag erbjöd att gå ner 50 procent i lön. Ryktena om att jag begärde 30 procent mer är en lögn.

Bildkälla: Joan Monfort/TT.

Ryktas gå till PSG

Nu ryktas det om att Messi kommer gå till den franska klubben Paris–Saint Germain, men han kunde själv inte bekräfta något. 

– Det är en möjlighet. Jag har inte bekräftat någonting med någon. När beskedet kom så fick jag många samtal, flera klubbar var intresserade, säger han under presskonferensen.

Under söndagen ska Messi flygas till Paris för att genomgå en obligatorisk läkarkontroll innan man kan skriva något kontrakt, enligt SVT

Bildkälla: Joan Monfort/TT.
Kommentera
Kopiera länk
Dela