Messi slutar i Barcelona.
Messi slutar i Barcelona. - Foto: Joan Monfort/TT.

Messis tårar under Barcelona-avskedet: "Inte redo"

Publicerades: 8 Aug 2021, 14:07

Lionel Messi lämnar Barcelona efter 21 år. På en presskonferens kan spelaren inte hålla tillbaka tårarna. "Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här", säger han.


Lionel Messi, 34, har tillhört FC Barcelona i hela sin karriär. Men nu tvingas han lämna klubben, då kontraktet gått ut. 

Trots att både Messi och Barcelona vill att han stannar kvar har man inte lyckats ordna en förlängning på grund av klubbens dåliga ekonomi, enligt SVT. 

På söndagen kallade klubben till en farväl-pressträff. Vid ett podium på scenen hade Barcelona ställt fram de priser Messi vunnit med klubben. När han intog scenen brast han genast ut i gråt och fick en näsduk från sin fru. 

Bildkälla: Joan Monfort/TT.

"Jag är inte redo för det här"

– Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här, säger en gråtande Messi och fortsätter: 

– Klubben har en stor skuld. Det är inte möjligt att behålla mig. Jag gjorde allt i min makt för att stanna men det gick inte. Jag erbjöd att gå ner 50 procent i lön. Ryktena om att jag begärde 30 procent mer är en lögn.

Bildkälla: Joan Monfort/TT.

Ryktas gå till PSG

Nu ryktas det om att Messi kommer gå till den franska klubben Paris–Saint Germain, men han kunde själv inte bekräfta något. 

– Det är en möjlighet. Jag har inte bekräftat någonting med någon. När beskedet kom så fick jag många samtal, flera klubbar var intresserade, säger han under presskonferensen.

Under söndagen ska Messi flygas till Paris för att genomgå en obligatorisk läkarkontroll innan man kan skriva något kontrakt, enligt SVT

Bildkälla: Joan Monfort/TT.
/
/
Senaste nytt

Nytt covidvaccin testas – ska klara mutationer

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

1 timme sedan
Mängden gamla solcellspaneler och vindturbinblad väntas mångdubblas i takt med att solenergi- och vindkraftanläggningar växer. Men Sverige är inte redo att hantera den förväntade mängden av uttjänta solcellspaneler och vindturbinblad i framtiden, slår Riksrevisionen fast i ny rapport.

Nytt åtal mot Donald Trump

1 timme sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning om hur han hanterat hemligstämplade dokument efter sin tid i Vita huset. Justitiedepartementet har inte bekräftat åtalet.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

2 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

igår 23:24
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

igår 22:54
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.