Mord
Nu åtalas exmaken för mordet på 45-åriga kvinnan i Linköping. - Foto: Shutterstock, Jeppe Gustafsson/TT och Jessica Gow/TT

Kvinnan i Linköping knivhöggs till döds – exmaken åtalas

I april 2021 mördades en kvinna i 45-årsåldern, genom ett 40-tal knivhugg. Attacken skedde i en gångtunnel intill tågstationen i Linköping där flera blev vittnen till attacken. Under fredagen åtalas kvinnas exmake för dådet.


Den 15 april skakades Linköping av ett brutalt knivdåd, där en kvinna i 45-årsåldern mördades intill stadens tågstation. Polisen anlände till platsen bara ett par minuter senare – men då hade kvinnan hunnit bli så allvarligt skadad att hon kort senare avled.

Redan samma dag bekräftade polisen att kvinnan och den misstänkte gärningsmannen hade en relation till varandra. De hade varit gifta och hade flera barn tillsammans, som dock blivit omhändertagna flera år tidigare.

Misstänkte exmaken åtalas

Enligt åtalet överfölls kvinnan bakifrån av den misstänkte exmaken, som knivhögg henne ett fyrtiotal gånger över stora delar av kroppen. Gärningen ska ha varit noggrant planerad då han redan på vägen dit hade kniven med sig, och väntade på kvinnan när hon klev av tåget.

Under fredagen åtalas mannen, för mord och grovt olaga hot, som nekar till anklagelserna.

– Det här är en tragisk och fruktansvärd händelse. Jag menar att vi har ett mycket gott bevisläge. Hela händelsen finns på övervakningsfilm och flera vittnen var också på plats när det hände, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson, som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Levde med skyddad identitet

Ett vittne till händelsen försökte stoppa mannen, men blev då hotad själv, enligt åklagaren.

– Flera personer försökte avbryta angreppet och en av dem blev utsatt för grovt olaga hot då 40-åringen gick mot honom med kniven och hotade honom, säger Axelsson. 

Kvinnan ska ha känt sig så hotad av den mordmisstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, att hon levt med skyddad identitet på skyddade boenden sedan 2015, skrev Aftonbladet då.

Åklagaren planerar att rättegången kommer ta tre dagar. Fem vittnen kommer kallas till rätten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.