Hanif Bali drog in över två miljoner kronor i en Swish-insamling, för att hjälpa den utsatta kvinnan.
Hanif Bali drog in över två miljoner kronor i en Swish-insamling, för att hjälpa den utsatta kvinnan. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali drog in två miljoner kronor till den utsatta kvinnan: "Stort tack"

På bara tre dagar drog Hanif Bali in över två miljoner kronor till kvinnan som 2017 utsattes för en våldtäkt av två bröder. Nu stänger han insamlingen.


En vår för fyra år sedan utsattes en kvinna i Malmö för en våldtäkt under tortyrliknande former. 

Året därpå dömdes två bröder för två fall av grov våldtäkt, människorov, utpressning, stöld och olovlig körning till tre år och tre månaders fängelse och utvisning.

Fick 840 000 kronor i skadestånd

Veckan efter domen visade det sig att en av bröderna vara 16 år vid tiden för brotten. Det ledde till att mannen beviljades 840 000 kronor i skadestånd, ett beslut som lett till en omtalad debatt – inte minst av politikern Hanif Bali.

"Få mer än vad svinet sög ut ur systemet"

Den 24 augusti annonserade Hanif Bali på Twitter att han startat en Swish-insamling till den drabbade kvinnan, då han ville att hon iallafall "ska få mer än vad svinet sög ut ur systemet".

Över två miljoner kronor

Idag, bara tre dagar efter att politikern startade insamlingen, meddelar Bali att han stänger ner den. Detta efter att ha samlat in över två miljoner kronor från människor som var med och bidrog ekonomiskt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!