Stockholm

Soran Ismail anmäler Cissi Wallin: "Kränkta män anmäler mig hela tiden"

Soran Ismail anmäler Cissi Wallin för förtal.
Soran Ismail anmäler Cissi Wallin för förtal. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT, Hussein El-alawi / Sydsvenskan / TT

Listan på antalet anmälningar mot opinionsbildaren Cissi Wallin kan göras lång. Nu har Soran Ismail, som tidigare hamnat i blåsväder, anmält henne för förtal efter hennes inlägg om komikern på sociala medier.


Läs mer

Den 24 oktober har dokumentären "De rättslösa" premiär på SVT. 

Allt har gått enligt planerna, men nu meddelar källor till Aftonbladet att programmet kommer klippas om. Av vilken anledning vill programchefen Axel Ornö inte kommentera.

"Det enda jag vill säga är att vi just nu är mitt i en intern arbetsprocess och därför har jag inga kommentarer.”, skriver han i ett sms till tidningen.

Soran Ismail anmäler Cissi Wallin

Samtidigt som programmet har premiär ingår krönikören och författaren Cissi Wallin, 36, i en utredning. Detta efter en polisanmälan inrättad av Soran Ismail, som under Metoo 2017 hamnade i blåsväder efter att flertalet kvinnor vittnade om våldtäkt och sexuella trakasserier.

Ismails advokat Johan Eriksson meddelar till Aftonbladet att parten har skickat in en anmälan och därefter har en förundersökning inletts. Exakt vad det handlar om vill och kan han inte gå in på, men vad som är säkert är att det bland annat handlar om ett inlägg som Wallin publicerade på sin Instagram med texten:

”Vi vet vad du har gjort Soran, vi är många som tror på de modiga 4 som anmält dig”, skrev Cissi Wallin på Instagram då.

– Min klient har påverkats väldigt starkt av de här inläggen. De har fått en enormt stor spridning, och det är omöjligt att försvara sig mot det som påstås, säger Eriksson.

"Ingenting som jag lyfter på ögonbrynen åt längre"

Cissi Wallin berättar för Aftonbladet att hon fick ett samtal från polisen tidigare i somras rörande ett förtalsärende. Mer information än så har hon inte fått, menar hon och förklarar att det inte är någonting som chockerar henne längre.

– Kränkta män anmäler mig hela tiden. Det är ingenting som jag lyfter på ögonbrynen åt längre.

Kammaråklagare Zilla Hirsch leder utredningen.

Hon vill varken förneka eller intyga någonting, men menar att om hon bestämmer sig för att inleda en förundersökning, så "finns det skäl att genomföra utredningsåtgärder för att klarlägga om brott kan ha begåtts."

Vad handlar "De rättslösa" om?

Cissi Wallins dokumentär, som hon gör tillsammans med författaren och journalisten Maria Sveland, ska enligt beskrivning vara ett svar på att flera kända, sexualbrottsanklagade män får ta plats i media.

Efter nyheten om att den nu ska klippas om, meddelar Wallin att hon haft samtal med SVT:

– Vi har såklart pratat och jobbat ihop med den ansvariga utgivaren för att hitta en version som fungerar på SVT. Det sker vid varje publicering, framförallt när det handlar om ämnen som kan vara känsliga, berättar hon för Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.