Polis
Storbråk har utbrutit i Lund. - Foto: TT

50 personer i storbråk i Lund – fortsatte utanför sjukhuset

Under måndagsförmiddagen larmades polisen till en uteservering vid järnvägscentralen i Lund. Efter att flera skadade förts till sjukhus fortsatte bråket utanför byggnaden.


Under måndagen strax före klockan 11 utbröt ett storbråk intill en uteservering nära järnvägscentralen i Lund. Enligt polisens pressmeddelande ska en person vara skadad och förd till sjukhus.

Efter detta ska storbråket, mellan ett femtiotal personer, har fortsatt på flera håll. Bland annat utanför sjukhuset, där flera nu vårdas.

Minst tre personer vårdas på sjukhus, där två skadats med ett tillhygge. Foto: TT.

– Många har lämnat platsen när vi kommer dit. Nu är det lugnt men är på plats med många poliser för att säkerställa ordningen. Vi är även på plats inne i sjukhuset för att säkerställa den inre säkerheten, det är ju många som varit med i bråket som vårdas där, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen i region Syd, till Aftonbladet.

Universitetssjukhuset i Lund. Foto: TT

En timme efter larmet inkommit hade en person gripits, och bråket ska röra sig om en konflikt mellan två grupperingar, enligt tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskt affärsklimat fortsätter ljusna

Video-AI:n Sora i galen ny teaser – se klippet här

Sora, text-till-video-AI:n som chockade världen när den lanserades i vintras, fortsätter imponera. Nu har den använts av TED Talks i en ny reklamfilm.

Israel: Lämna "farlig stridszon" i norra Gaza

Det pågår ihållande israelisk beskjutning på flera håll i norra delarna av Gazaremsan, enligt rapporter från journalister på plats. Israels militär har utfärdat en "brådskande" varning till boende i området kring Beit Lahia i norra Gaza.

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Argentina ber Interpol att gripa Irans inrikesminister Ahmad Vahidi, rapporterar flera medier. Han är ansvarig för bombattentatet mot judiska Amia-centret 1994, enligt regeringen.

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.