Söndag 24 Okt
Stockholm

Högt uppsatt S-politiker häktas misstänkt för flera fall av våldtäkt

Genrebild.
Under måndagen kom beskedet att den socialdemokratiske politikern begärs häktad. Foto: Johan Nilsson/TT

Under måndagen häktades en 30-årig man på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt av en kvinna i Filipstads kommun. Mannen är en högt uppsatt politiker inom Socialdemokraterna i Värmland, enligt handlingar som Nyheter24 begärt ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Strax efter lunch på måndagen begärdes en man häktad vid Värmlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Det gäller den högre misstankegraden.

Mannen anhölls under fredagen i sin frånvaro, och när han senare samma dag kunde gripas slogs anhållandet fast. Brotten ska ha begåtts mot en kvinna i Filipstads kommun vid upprepade tillfällen under två års tid, från den 15 september 2019 till 16 september i år.

Värmlands tingsrätt. Foto: Stella Pictures

Ska vara en högt uppsatt S-politiker

Mannen är i 30-årsåldern och en högt uppsatt politiker inom Socialdemokraterna i region Värmland, enligt handlingar som Nyheter24 har begärt ut.

Den misstänkta mannen och kvinnan ska ha känt varandra sedan tidigare, skriver Aftonbladet.

”Vi är bedrövade över detta. Det är mycket allvarligt och personen ifråga kommer inte att fortsätta sina uppdrag i Socialdemokraterna”, skriver Camilla Anglemark, försteombudsman i Socialdemokraterna Värmland, i ett mejl till tidningen.

Häktningsförhandlingar i målet hölls i tingsrätten under måndagen klockan 15.

Häktas misstänkt för våldtäkterna

Under eftermiddagen kom beskedet att mannen häktas misstänkt för flera fall våldtäkt, meddelade kammaråklagare Rebecca Hällgren vid Åklagarkammaren i Karlstad.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Han förnekar, säger Hällgren till Nyheter24.

Kammaråklagaren kan i nuläget inte gå närmare in på detalj hur många våldtäkter det ska röra sig om. Men åtal kommer att väckas inom 14 dagar, senast den 4 oktober.

– Jag kan också säga att vi kommer att fortsätta utredningen genom att hålla förhör och avvakta resultat av teknisk undersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela