Genrebild.
Under måndagen kom beskedet att den socialdemokratiske politikern begärs häktad. - Foto: Johan Nilsson/TT

Högt uppsatt S-politiker häktas misstänkt för flera fall av våldtäkt

Under måndagen häktades en 30-årig man på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt av en kvinna i Filipstads kommun. Mannen är en högt uppsatt politiker inom Socialdemokraterna i Värmland, enligt handlingar som Nyheter24 begärt ut.


Strax efter lunch på måndagen begärdes en man häktad vid Värmlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Det gäller den högre misstankegraden.

Mannen anhölls under fredagen i sin frånvaro, och när han senare samma dag kunde gripas slogs anhållandet fast. Brotten ska ha begåtts mot en kvinna i Filipstads kommun vid upprepade tillfällen under två års tid, från den 15 september 2019 till 16 september i år.

Värmlands tingsrätt. Foto: Stella Pictures

Ska vara en högt uppsatt S-politiker

Mannen är i 30-årsåldern och en högt uppsatt politiker inom Socialdemokraterna i region Värmland, enligt handlingar som Nyheter24 har begärt ut.

Den misstänkta mannen och kvinnan ska ha känt varandra sedan tidigare, skriver Aftonbladet.

”Vi är bedrövade över detta. Det är mycket allvarligt och personen ifråga kommer inte att fortsätta sina uppdrag i Socialdemokraterna”, skriver Camilla Anglemark, försteombudsman i Socialdemokraterna Värmland, i ett mejl till tidningen.

Häktningsförhandlingar i målet hölls i tingsrätten under måndagen klockan 15.

Häktas misstänkt för våldtäkterna

Under eftermiddagen kom beskedet att mannen häktas misstänkt för flera fall våldtäkt, meddelade kammaråklagare Rebecca Hällgren vid Åklagarkammaren i Karlstad.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Han förnekar, säger Hällgren till Nyheter24.

Kammaråklagaren kan i nuläget inte gå närmare in på detalj hur många våldtäkter det ska röra sig om. Men åtal kommer att väckas inom 14 dagar, senast den 4 oktober.

– Jag kan också säga att vi kommer att fortsätta utredningen genom att hålla förhör och avvakta resultat av teknisk undersökning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.