Blivande statsministerns son om upplevelsen med magic mushrooms.
Blivande statsministerns son om upplevelsen med magic mushrooms. - Foto: PETER DEJONG/TT & SVT/Skärmavbild.

Blivande statsministerns son om upplevelsen med magic mushrooms

Jonas Gahr Støre som leder socialdemokratiska Arbeiderpartiet är Norges blivande statsminister. I fredagens avsnitt av Skavlan medverkar hans son Magnus Slagsvold Støre, som berättar om sin första upplevelse med "magic mushrooms" och sin alternativa livsstil.


Norges blivande statsminister heter Jonas Gahr Støre, 61, och leder socialdemokratiska Arbeiderpartiet. Han kommer från en familj som har haft pengar och industrimakt i generationer, men valde själv att gå en annan väg. Han har av den anledningen jämförts med Sveriges tidigare statsminister Olof Palme

Sonen till vårt grannlands nästa statsminister heter Magnus Slagsvold Støre, 32, och gäster kvällens avsnitt av Skavlan, som sänds i SVT klockan 22. 

I intervjun med Fredrik Skavlan berättar Magnus bland annat att han aldrig känt någon press att gå i sin pappas fotspår och bli politiker, utan att han alltid fått gå sin egen väg. Han berättar dessutom om en speciell upplevelse i tonåren som "sådde ett frö i honom". 

Jonas Gahr Støre och hustrun Marit Slagsvold. Bildkälla: Naina Helen Jåma/TT.

Testade magic mushrooms

Magnus berättar att han har studerat psykologi – men att han nu befinner sig någon helt annanstans. Han förklarar att det var en händelse när han var 19 som blev startskottet till vem han är idag. 

– Jag hade en kompis som berättade att han varit i Amsterdam och ätit magic mushrooms och att det var helt fantastiskt, berättar Magnus. 

Han förklarar att kompisen hade med sig magic mushrooms, som innehåller en narkotisk substans, och frågade om Magnus ville ha – vilket han tackade ja till. 

– Det började hända saker i kroppen, allt började bli flytande. Operativsystemet som man är van att se världen genom började lösas upp, säger han. 

Bildkälla: SVT/Pressbild/Pillan Thelaus.

"Fick en stark uppenbarelse"  

Magnus berättar att han sprang ut på ett fällt, föll ner på knä och grävde ner händerna i jorden. 

– Jag fick en stark uppenbarelse av hur allt lever och hänger ihop i en perfekt skapelse och hur jag har min plats i den helheten, säger han. 

Magnus förklarar att han och hans pappa har olika syn på narkotikalagstiftningen i Norge men att de accepterar varandras åsikter. Programledaren Fredrik Skavlan understryker att narkotika är olagligt i både Norge och Sverige eftersom många menar på att det kan vara väldigt farligt. 

Idag jobbar Magnus som livscoach och hjälper människor komma närmare sig själva, med hjälp av andningsterapi. 

Se Magnus berätta om upplevelsen i klippet ovan. Skavlan sänds i SVT och på SVT play på fredagar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.