Dåligt att hålla sig
Därför bör du inte kissa när du egentligen inte behöver. - Foto: Pexels.

Därför bör du absolut inte kissa i onödan

Många av oss går på toa "bara för säkerhets skull" innan vi till exempel ska någonstans. Men det visar sig att detta inte alls är en bra vana.


Är du en av de många människor som går på toaletten innan du ska sova, eller gå hemifrån "bara för att"? Det visar sig nu att detta vanliga beteende inte är positivt för kroppen. 

Denna vana kan nämligen påverka kroppens egna naturliga funktion – och leda till att vi känner oss kissnödiga trots att vi egentligen inte är det. 

Urologiprofessorn Marcelino Rivera vid Indiana University School of Medicine säger till Huffpost att det bästa är att helt enkelt uträtta sina behov när man verkligen behöver det, och inte i onödan. 

– Folk borde verkligen lyssna på sina kroppar. Använd toaletten så ofta som kroppen säger åt dig att gå, säger Marcelino Rivera till tidningen. 

Inte bra att hålla sig 

Det är samtidigt inte en bra idé att hålla sig när man faktiskt behöver gå. 

Urinblåsans väggar består nämligen av muskler som spänns ut när blåsan fylls på.

– Som resten av musklerna i kroppen kan de här musklerna skadas om de sträcks ut för mycket. Då kan det bli svårare att kissa i stället, säger Marcelino Rivera till Huffpost.

Om man där emot har särskilda problem med att hålla sig så bör man söka vård för att hitta en bra lösning som fungerar för en själv.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.